Изложба експоната Младена Стакића у Приједору

С. Та.
Изложба експоната Младена Стакића у Приједору

Приједор - Самоуки умјетник Младен Стакић самосталном изложбом под називом “И дрво има душу” представио је публици у Приједору своје идеје и мисли, изложивши експонате које ствара од дрвета.

Након што се прије двије године представио у холу Позоришта Приједор, овога пута излаже у просторијама Дома у Чиркин Пољу.

- Драго ми је што излажем међу својим комшијама, да би се и они увјерили шта је љепота дрвета и да дрво стварно има душу - рекао је Стакић.

Иако је по струци бравар, али и велики заљубљеник у фолклор свесрдно посвећен подучавању  младих као кореограф Културно-умјетничког друштва “Козара”, оно по чему је постао препознатљив је да ствара од дрвета и то искључиво моторном тестером.

- Мој отац је био столар и заједно смо пуно тога урадили од дрвета, тако да је моја љубав према обликовању дрвета имала предиспозиције од најраније младости. Почео сам сасвим случајно када сам једном узео пилу у руке и ријешио да нешто направим. Видио сам да то може имати и неку трајнију вриједност и тако је кренуло, прије шест година - прича Стакић.

Додаје да се међу изложеним експонатима од дрвета, гдје има предмета који се могу користити у свакодневној употреби, истиче скулптура жене у природној величини коју је аутор назвао “Циганка”.

- Радио сам је три и по мјесеца и задовољан сам, а сада ћемо видјети шта ће рећи публика. Ријеч је о експонату рађеном од липовог дрвета које се лако обрађује - истакао је овај умјетник. Стакићево представљање публици употпунила је и етно-збирка алата и предмета за домаћинство из околине Приједора. Један од организатора етно-изложбе Милорад Латиновић истакао је да је ријеч о предметима из српске историје.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана