Хуманитарци посјетили вишечлану породицу Кокић у Броду: Поклони за мале борце великог срца

Милијана Латиновић
Хуманитарци посјетили вишечлану породицу Кокић у Броду: Поклони за мале борце великог срца

БРОД - Добри људи великог срца још једном су положили испит хуманости чистом десетком, измамивши осмијехе на лица десеторо малих Кокића из Брода, који су недавно остали без мајке и као подстанари живе у трошној кући.

Армија хуманитараца на челу са Миланом Савановићем из Бањалуке посјетила је у недјељу дјевојчице и дјечаке, мале борце великога срца. У помоћ су прискочили Миланови бројни пријатељи, који су се и до сада одазивали свакој акцији. За малене Кокиће обезбиједили су храну, одјећу, хигијенска средства, постељину, слаткише, школски прибор, нову веш-машину и телевизор да би им бар за неко вријеме олакшали свакодневицу. И ту не планирају да стану.

- Десет анђела, десет наших неупрљаних душа. Желим да захвалим свима који не посустају, одазивају се, пакују, донирају и возе. Хвала јер сте омогућили да ова породица добије основна средстава за живот. Хвала и нашем Србском сабрању Баштионик на учешћу и подршци. Са стварима које су купљене сакупљено је око 4.000 марака. Настављамо још јаче док Кокићи не добију своју кућу - истакао је Савановић за “Глас Српске”, нагласивши да се током акције за помоћ овим малишанима јавила госпођа Наташа Сареми, која жели дјеци да уплаћује сваки мјесец по 500 долара. Додао је да су дјеца била пресрећна када су дошли.

- Остали су затечени. Казали су ми да никада толико ствари нису добили - испричао је Савановић.

Савановић и његова армија хуманитараца још једном су показали да доброта не познаје границе и да је важно само имати слуха за друге. Сви који желе помоћи могу се укључити у акцију и јавити се Савановићу на друштвеним мрежама.

Једина жеља десеторо дјевојчица и дјечака који су недавно изгубили мајку Биљану јесте да остану заједно, због чега је и општина Брод покренула хуманитарну акцију да им купи кућу. Према ријечима начелника Зорана Видића, намјера је да Кокићима буде купљена кућа на релацији између основне и средње школе. У акцију су се већ укључили бројни Брођани, а подршка стиже и од институција Српске.

О Биљани и њених десеторо малишана и њиховом тешком животу прије четири године писао је “Глас Српске”. И тада су крај с крајем састављали захваљујући хуманистима. Биљана је почетком априла ове године преминула у 37. години живота, након кратке и тешке болести.

Рачун

Сви који желе помоћи да малишани што прије добију нову кућу новац могу уплатити на посебан рачун општине Брод за помоћ социјално угроженој породици Кокић. Број рачуна је: 562-005-81651888-44 код НЛБ Банке Бањалука.

Девизни рачун, општина Брод - посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, Светог Саве 17, 74450 Брод, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: РАЗББА22, код НЛБ Банке Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана