Хуман гест Српчанки: Пријатељице обрадовале двије породице

Д. Ј.
Хуман гест Српчанки: Пријатељице обрадовале двије породице

СРБАЦ - Четири најбоље пријатељице из Српца удружиле су се како би поводом новогодишњих и божићних празника обрадовале пакетима помоћи двије породице слабијег имовног стања из Српца.

Донаторска средства у износу од хиљаду марака прикупиле су Валентина Динић, која борави у Бечу, Гордана Јовановић, која живи и ради у Фелдкирху, Теодора Санчанин, чије је боравиште у Београду, те Ана Голић, која има козметички салон у Бањалуци.

Помоћ је стигла у руке седмочлане породице Дарија и Виде Јареб из Кладара, те Милана и Иванке Брковић из Жупског Разбоја, који су добили храну, одјећу, обућу и средства за личну хигијену.

- Веома сам изненађена гестом ових младих дјевојака, које су нам заиста уљепшале празнике. Имамо петоро дјеце, од којих је најмлађе старо свега десет мјесеци. Добили смо и пакетиће и разне сликовнице, а највише сам се обрадовала топлој зимској одјећи за све укућане и одјећи и обући за бебу - рекла је Вида Јареб.

Иницијатива за овом врстом помоћи потекла је од Теодоре Санчанин, која обавља функцију члана Управног одбора у Центру за социјални рад у Српцу, а сазнавши за њихову намјеру, придружила им се и фирма “Фарстар Огис Медикал” из Српца, која је донирала неколико пакета заштитних маски. 

- Нас четири немамо често прилику да се дружимо, али смо жељеле да овим гестом покажемо снагу заједничких дјела која говоре о блискости међу људима и пркосе даљини. Иако не живимо у родном граду, никад нећемо заборавити наше људе и нашу дјецу - рекла је Теодора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана