Human gest Srpčanki: Prijateljice obradovale dvije porodice

D. J.
Human gest Srpčanki: Prijateljice obradovale dvije porodice

SRBAC - Četiri najbolje prijateljice iz Srpca udružile su se kako bi povodom novogodišnjih i božićnih praznika obradovale paketima pomoći dvije porodice slabijeg imovnog stanja iz Srpca.

Donatorska sredstva u iznosu od hiljadu maraka prikupile su Valentina Dinić, koja boravi u Beču, Gordana Jovanović, koja živi i radi u Feldkirhu, Teodora Sančanin, čije je boravište u Beogradu, te Ana Golić, koja ima kozmetički salon u Banjaluci.

Pomoć je stigla u ruke sedmočlane porodice Darija i Vide Jareb iz Kladara, te Milana i Ivanke Brković iz Župskog Razboja, koji su dobili hranu, odjeću, obuću i sredstva za ličnu higijenu.

- Veoma sam iznenađena gestom ovih mladih djevojaka, koje su nam zaista uljepšale praznike. Imamo petoro djece, od kojih je najmlađe staro svega deset mjeseci. Dobili smo i paketiće i razne slikovnice, a najviše sam se obradovala toploj zimskoj odjeći za sve ukućane i odjeći i obući za bebu - rekla je Vida Jareb.

Inicijativa za ovom vrstom pomoći potekla je od Teodore Sančanin, koja obavlja funkciju člana Upravnog odbora u Centru za socijalni rad u Srpcu, a saznavši za njihovu namjeru, pridružila im se i firma “Farstar Ogis Medikal” iz Srpca, koja je donirala nekoliko paketa zaštitnih maski. 

- Nas četiri nemamo često priliku da se družimo, ali smo željele da ovim gestom pokažemo snagu zajedničkih djela koja govore o bliskosti među ljudima i prkose daljini. Iako ne živimo u rodnom gradu, nikad nećemo zaboraviti naše ljude i našu djecu - rekla je Teodora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana