Фестивал Козара етно 2018 окупиће 400 учесника из осам земаља

Срна
Фестивал Козара етно 2018 окупиће 400 учесника из осам земаља

Бањалука - У Бањалуци ће сутра бити отворен 14. Међународни фестивал традиције и обичаја "Козара етно 2018", на којем ће наступити више од 400 учесника из Србије, Словеније, Хрватске, Ирана, Мексика, Индије, Чилеа и БиХ.

Званично отварање фестивала планирано је за 20.30 часова у Доњој Пискавици код Бањалуке, најављено је из бањалучке Туристичке организације.


Тема овогодишње манифестације је "женска моба", која ће имати свој сценски приказ у оквиру фестивала и изложбу која приказује овај стари обичај поткозарског краја.

Првог фестивалског дана у Пискавици предвиђено је отварање изложбене етно-тржнице са великим бројем излагача, након чега је планиран дефиле свих учесника.

Други дан манифестације намијењен је за традиционална спортска дешавања и етно-радионицу, док ће у недјељу, 1. јула, на љетној позорници тврђаве "Кастел" бити представљен музички програм "Етно фјужн", у оквиру којег ће наступити вокално-инструментални састави који његују традиционалну музику са печатом модерног и урбаног.

Планирана је и модна ревија обогаћена традиционалним мотивима и орнаментима различитих регија утканих на хаљинама и туникама модерног кроја.

Међународни фестивал "Козара етно 2018" трајаће до понедјељка, 2. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана