Додик отворио надвожњак у насељу Пећани

Срна
Додик отворио надвожњак у насељу Пећани

Приједор - Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Приједору отворио нови надвожњак, један од најважнијих инфраструктурних пројеката у граду на Сани.

"Држим се оне да политичари вриједе онолико колико обећају и шта остављају иза себе, а ми остављамо ово иза себе", рекао је Додик у обраћању званицама на свечаности отварања надвожњака.


Он је истакао да је ријеч о капиталном објекту, дуго очекиваном у Приједору, да он не може бити предмет различитих гледања, да су Влада Републике Српске и град Приједор сарађивали на многим пројектима и да ће то и наставити.

Према Додиковим ријечима, власт Републике Српске и град Приједор заједнички су конципирали и развијају у фазама пројекат изградње ауто-путева који ће повезати Приједор и Бањалуку.

"То више није само идеја него и конкретан предмет разговора кинеских партнера и компанија које имају намјеру да с нама заједно пројектују, изведу и изграде тај пут, а у оквиру тога је читава дионица изградње магистралног пута који би требало да повеже Дубицу и Приједор и даље према граници с Хрватском. То је оно што ћемо чинити у наредном времену", навео је Додик.

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да ће овај надвожњак лакше и брже повезати људе са својим одредиштима како у сусједним локалним заједницама, тако и са насељима унутар Приједора.

"Само они који не воле Приједор или они који се не разумију у саобраћај или, још горе, они који су злуради могу рећи није то требало, а можда кажу и они који не ходају кроз Приједор или они који измишљају, а не размишљају", рекао је Павић.

Он је навео да је град Приједор финансирао студије и уклањање објеката, што је изведено без иједног судског спора, односно договором.

"И ти људи су разумјели потребу за овим надвожњаком и јако добро се понијели према потребама свога града", додао је Павић.

Директор "Путева Републике Српске" Ненад Нешић рекао је да је предмет пројекта било повезивање административног центра Приједора са магистралним путем Приједор-Нови Град ради растерећења саобраћаја у граду и приближавања града магистралним путевима.

Надвожњак дуг 155 метара, широк 12 и висок седам метара коштао је 3.673.674 КМ. Изграђен је преко жељезничке пруге и магистралног пута Приједор-Нови Град, заједно са приступним саобраћајницама у насељима Пећани и Доња Пухарска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана