Добри људи Срђану испунили највећу жељу

Милијана Латиновић
Добри људи Срђану испунили највећу жељу

ПРЊАВОР - Највећа жеља осмогодишњег Срђана Даничића из прњаворског села Шаринци, да има собу у којој ће сањати дјечачке снове, испуњена је захваљујући хуманистима који су мјесецима вриједно радили како би дјечак и његова мајка Бранка добили топли дом у којем ће њихов живот бити обојен нијансама радости.

Ову малу породицу живот никада није мазио, а губитак оца и супруга, који је прије двије године погинуо у саобраћајној несрећи, највећа је мука која их је задесила. Мајка Бранка Врховац остала је сама са својим јединцем, борећи се како зна и умије да га отхрани и изведе на прави пут. Преживљавајући дан за даном од понеке дневнице коју заради, није била у могућности да заврши градњу породичне куће коју је започела са супругом Жељком. Како би Срђанова кућа постала сигурно уточиште, Прњаворчани племенитог срца покренули су хуманитарну акцију “За Срђанову кућу” којој су се одазвали многи добротвори сакупивши 38.000 марака.

Иницијатор ове акције која је дирнула многа срца Славиша Малешевић, родом из сусједног села Вршани, који живи и ради у Швајцарској, рекао је за “Глас Српске” да је још остало да се уради фасада на кући, те да ће и то бити завршено чим временски услови дозволе.

- Одзив на ову акцију је био сјајан. Цијела бивша Југославија стала је уз нас и сакупили смо око 38.000 марака. Мој колега Стефан Кострешевић одрадио је врхунски посао овдје у Прњавору, тако да имамо на шта бити поносни. Срђанов осмијех и задовољство на лицу немају цијену и то нам је највећа награда за све што смо урадили - испричао је Малешевић.

Додао је да је план да новац који је преостао ороче на Срђаново име, да има када напуни 18 година.

- Ова акција је показала да хуманост не познаје границе, нити националну припадност. Дирнути ријечима малог Срђана да му је жеља да има своју собу и кров над главом, многи су ме звали и помогли колико су могли - рекао је Малешевић захваливши свима који су на било који начин допринијели да ова прича добије срећан епилог.

А срећу не скрива ни Бранка која каже да ће њој и њеном јединцу од сада све кренути набоље.

- Нисмо имали ниједно купатило, а сада имамо два. Ја нисам могла сама, а захваљујући племенитим људима, прије свега Славиши и Стефану, мом сину је испуњена највећа жеља. Немам ријечи којима бих могла да захвалим свима који су нам помогли - казала је Бранка.

Пољопривреда

С обзиром на то да Бранка и Срђан живе углавном од пољопривреде, хуманисти су се побринули да имају боље услове и за то. Наиме, изградили су им шталу у којој узгајају краве, свиње и кокоши.

- Срђан је толико поносан и срећан када прича о својим животињама. Такви дјечаци могу само бити примјер свима - рекао је Славиша Малешевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана