До 2020. ставити у функцију капацитете Бање Љешљани

Срна
До 2020. ставити у функцију капацитете Бање Љешљани

Нови ГРАД - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да ће се до 2020. године покушати ријешити питање рада Бање Љешљани код Новог Града у оквиру стратегије развоја туризма Српске.

Глухаковић је истакао да је намјера да се у функцију ставе здравствени и туристички потенцијали, јер се сада користе индивидуално.

Он је навео да је са начелником општине Нови Град Сњежаном Рајилић договорено да се заједно крене у тражење квалитетног инвеститора, јер све што је до сада покушано није дало резултате.

Глухаковић је истакао да ресорно министарство прати дешавања у вези са пројектом Бања Љешљани, те да Владу Републике Српске посебно инетересује власништво земље, као и да су упознати да је акционарско друштво "Козарапревоз" власник већег дијела земљишта.

"Потребна је информација колико општина Нови Град располаже својом земљом да би могли заокружити причу. Вјерујем да има инвеститота који желе да улажу у бањске потенцијале Српске, а Бања Љешљани је један од првих капацитета", каже Глухаковић.

Он је најавио да ће подршку Министарства трговине и туризма добити и пројекат "Путеви традиције Поткозарја - Подгрмеча".

Рајилићева је појаснила да је ријеч о туристичком пројекту за ученике основних школа и односи се на локације у општинама Нови Град и Крупа на Уни.

"Почетак те туристичке руте био би у етно-селу у Сводни, а завршетак у Бањи Љешљани с тим да је планирана и посјета родној кући Бранка Ћопића у Хашанима, Пољопривредној задрузи жАгројпараж у Доњим Агићима, Вијећнице и галерије у Новом Граду", појаснила је Рајилићева.

Процијењена вриједност пројекта је око 40.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана