Ђурићи из Котор Вароша добили струју након 25 година

Срна
Ђурићи из Котор Вароша добили струју након 25 година

Котор Варош - Ненад и Милена Ђурић из Котор Вароша након 25 година добили су електричну ернергију.Ђурићи живе у насељу Коториште и пуних 25 година су били у мраку и тишини.

Коначно је свјетло засијало у њиховом скромном дому, а по ријечима Ненада, највеће заслуге припадају премијеру Републике Српске Жељки Цвијановић.


"Послије прилога који је емитован на телевизији /АТВ/ звали су ме из кабинета премијерке Републике Српске и рекли да ће мој вишегодишњи проблем бити ријешен", истакао је Ненад.

На рубу егзистенције, одсјечен од остатка свијета, а прије свега захваљујући пријатељима који су покренули акцију, успио је Ненад прикупити неопходну документацију на основу које су радници которварошке "Електродистрибуције" довели струју до породичне куће Ђурића.

"Иако сам отац погинулог борца, који је страдао на добојском ратишту, нико није имао воље и жеље да ми помогне, а забрињавајуће је да се пуних 25 година нико не може сјетити мога сина који је дао живот за Републику Српску. Моја супруга и ја смо захвални госпођи Цвијановић, јер смо напокон добили услове за нормалан живот", нагласио је Ненад.

Ђурићи преживљавају од узгоја стоке, коју мијењају за оно што им треба. Сада ће моћи и месо да оставе у фрижидер без бојазни да ће се покварити.

Животна жеља им је испуњена, јер је сијалица коначно засијала у њиховом скромном дому. Телевизор и нови фрижидер би били дар са неба, али вјерују да има још добрих људи који хоће помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана