Дјеца купила фрижидер, храну и одјећу деветочланој породици у Српцу

Дејан Јовичић
Дјеца купила фрижидер, храну и одјећу деветочланој породици у Српцу

СРБАЦ - Деветочлана породица Вечерновић из Ножичког код Српца добила је прегршт поклона коју су им купили најмлађи становници ове општине у оквиру прославе Дјечије недјеље.

Дјеца из свих крајева Српца удружила су се и прикупила новац како би Вечерновићима купили нови фрижидер, одјећу, обућу, храну, слаткише и играчке.

У овом домаћинству живи шесторо дјеце, од којих је најстарији Гојко који има 13 година, а најмлађи Александар има свега шест мјесеци. 

Поклоне су им предали ученици основне и средње школе из Српца који су заједно прикупили 841 КМ, као и малишани србачког вртића и представници Црвеног крста који ће им до краја седмице уручити 22 пакета хране.

- Много нам значи ова помоћ јер нисмо запослени, а тек повремено нешто зарадим за дневницу. Нисам у могућности да радим пуно радно вријеме због здравствених проблема осмогодишње кћерке Бојане која је због високе тјелесне температуре остала без слуха и свакодневно је водим у школу и долазим по њу - рекао је отац Велибор. 

Помоћ овој породици у више наврата је пружила и општина Србац, а ове године, у оквиру нових пронаталитетних мјера, за шесто рођено дијете уручено им је 1.000 марака.

Директорица предшколске установе “Наша радост” из Српца, Дијана Миланковић, каже да је ово једна од бројних хуманитарних акција коју су реализовали у оквиру Дјечије недјеље.

- Ових дана посјетили смо још три породице у Ножичком и уручили им помоћ, а ријеч је о породицама Саве и Свјетлане Љубојевић, Богољуба и Гордане Жујић, те Остоје и Слађане Васиљевић - рекла је Миланковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана