Дивна Aничић: Полсовне зоне за запошљавање и развој

Слободан Дакић
Дивна Aничић: Полсовне зоне за запошљавање и развој

Континуитет започетих улагања у изградњу инфраструктуре, улагања у привреду и брига о младим људима биће приоритет у мом раду ако 8. маја постанем начелник општине, рекла је у интервјуу за "Глас Српске" Дивна Aничић, кандидат СНСД-а за начелника општине Мркоњић Град.

- Као предсједник СО шест година сам учествовала у креирању и доношењу стратешких докумената и пројеката за развој Мркоњић Града. Протеклих дана обишла сам све засеоке, села и дијелове града и "снимила" стање и комуналне потребе становништва - истакла је Aничићева.

* ГЛAС: Колико локална заједница помаже младима?

AНИЧИЋЕВA: Општина годинама води рачуна о младим и школованим људима. За све студенте, који испуњавају услове, обезбиједили смо стипендије, а многе смо запослили. Новац из буџета се издваја и за подстицаје у запошљавању. Улагање у младе људе је дугорочно најисплативија инвестиција.

* ГЛAС: Колико ће изградња пословних зона помоћи рјешавању незапослености?

AНИЧИЋЕВA: Планирали смо да се двије пословне зоне граде у мјесној заједници Подбрдо, уз магистрални пут М-5 Мркоњић Град - Кључ. У току је израда регулационог плана, а општина је откупила земљиште. У првој фази требало би да се запосли око 400 радника, а циљ је да привучемо инвеститоре. Имаћемо помоћ Владе РС у припреми инфраструктуре.

* ГЛAС: Много је улагано у изградњу инфраструктуре. Какви су планови до 2012. године?

AНИЧИЋЕВA: Када је СНСД, прије шест година, дошао на власт, зацртали смо себи задатак да асфалт, вода и струја дођу до сваке куће, те да помогнемо развој пољопривреде. На том плану епохалне су промјене, јер су готово сва наша села повезана асфалтним путевима са општинским центром. Циљ је да у селима до 2012. године не буде неасфалтираних путева.

* ГЛAС: Шта је са градским улицама?

AНИЧИЋЕВA: Планирана је обнова већине градских саобраћајница, уз изградњу нове водоводне и канализационе мреже, те асфалтирање коловоза. До краја мјесеца биће завршена реконструкција улице Стевана Синђелића и Хајдук Вељка.

Помоћ Владе

* ГЛAС: Колико је Влада РС помогла развојних пројеката?

AНИЧИЋЕВA: Влада РС уложила је много новца у нашу општину. Реновирали смо Дом културе, изградили спортску дворану, два трга, неколико водовода и стотине километара локалних путева. У идућем периоду очекујем подршку Владе у свим нашим пројектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана