Директор Основне школе Свети Сава у Бијељини се одрекао мора и ухватио мистрије

Драгана Келеч
Директор Основне школе Свети Сава у Бијељини се одрекао мора и ухватио мистрије

Бијељина - Волим ову школу, јер ту радим већ 30 година. Њу су похађала моја дјеца и похађаће је сада моји унуци, тако да је сасвим нормално и природно да је као домаћин средим најбоље што могу и умијем.

Тим ријечима директор Основне школе "Свети Сава" у Бијељини Ђорђе Мирковић скромно објашњава зашто за вријеме годишњег одмора, домарима помаже да поставе нову фасаду.

Љетни распуст је, каже без размишљања, одлучио провести радно, а канцеларију и одијело замијенио је скелом и комбинезоном. Више од осам сати свакодневно је проводио на сунцу и скели, да би школа на јесен дочекала ђаке у новом руху. Али не смета му, јер је каже, најважније да школа има боље услове за рад.

- Обнова фасаде је била неопходна, јер је стара била и више него дотрајала. Све ово радимо захваљујући труду наставника, радника школе, родитеља и донатора - каже Мирковић и додаје да је фасада већ готова. 

Како истиче, радови су почели 27. јуна, а већ у прошлу сриједу су све завршили.

- И даље ћемо наставити уређивати школске просторије, јер ко ће то урадити, ако ми нећемо - додаје Мирковић.

Ова семберска школа једна је од ријетких која се може похвалити тиме да су наставници и ђаци заједничким снагама успјели да прикупе новац за обнову и ураде све како би добили што боље услове за учење и рад.

Да се све може кад се мале руке сложе, доказали су још у јануару ове године када су организовали донаторско вече, на којем су прикупили око 17.500 марака.

- Нашу жељу да ђаци добију боље услове подржао је и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић који је обезбиједио 6.000 марака - истакао је Мирковић.

Одмах потом набавили су неопходни материјал и вриједно засукали рукаве. Тако су њихове ђаке послије прољећног распуста дочекале уређене учионице и школско двориште.

Замијењена је дотрајала столарија, уређен је школски хол, а прољећни распуст је искоришћен и за преуређење подрумских просторија. И двориште је добило ново рухо. Замијењена су 54 прозора и врата, који су постављени када је саграђен овај објекат давне 1902. године. Мирковићева жеља да од школе направи лијеп кутак у који ће дјеца са радошћу долазити, на добром путу је да буде остварена.

У ЈАНУАРУ

- На донаторској вечери и прикупили 17.500 КМ

ДО МАЈА 

- замијењена дотрајала столарија,

- уређен  школски хол,

- преуређене подрумске просторије и

- двориште добило ново рухо

ОД 27. ЈУНА ДО 21. ЈУЛА

- урађена нова фасада

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана