ЦЈБ Источно Сарајево да остане на Палама

Срна
ЦЈБ Источно Сарајево да остане на Палама

Пале - Скупштина општине Пале усвојила је данас резолуцију којом се противи евентуалном пресељењу сједишта Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево са Пала у општину Источно Ново Сарајево.

Скупштина општине овом резолуцијом захтијева да надлежне институције прекину све активности и одрже састанак са начелником општине Миодрагом Ковачевићем како би се изнашло трајно рјешење и сједиште ЦЈБ Источно Сарајево било задржано на Палама.

"Скупштина општине Пале неће дозволити, ни толерисати деинституционализацију Пала, која је на сцени већ дужи период", наводи се у резолуцији и додаје да Скупштина општине Пале инсистира да све институције система и појединци уважавају Пале као мјесто оснивања највећег броја институција Републике Српске.

Скупштина општине Пале ће резолуцију упутити предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, начелнику ЦЈБ Источно Сарајево Српку Косорићу и градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Самарџији.

Замјеник начелника општине Пале Ненад Вуковић рекао је да је резолуција више политички акт него што има правно дејство, али да је било неопходно њено доношење.

"Драго ми је што је резолуција усвојена једногласно и на овом питању смо успјели помирити позицију и опозицију, јер је останак ЦЈБ Источно Сарајево важан за Пале", рекао је Вуковић.

Одборник Савеза за демократску Српску Иван Шарац, као бивши радник ЦЈБ-а Источно Сарајево, истиче да зна шта ова институција значи за Пале, те додаје да би требало разговарати са ресорним министром и договорити да се зграда за потребе Центра гради на Палама.

Одборник СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је Клуб СНСД-а подржао резолуцију иако сматра да се касни са оваквим иницијативама и реаговањем. "Није вријеме за политичке подјеле јер је у интересу свих нас да ЦЈБ Источно Сарајево остане на Палама", каже Шкипина.

Одборници су на данашњој сједници усвојили и извјештај о извршењу буџета општине за 2014. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана