Божиће избацују на улицу почетком марта

К. Ћ.
Божиће избацују на улицу почетком марта

Братунац - Основни суд из Сребренице обавијестио је Маркицу Божића из Братунца да ће 3. марта бити исељен из куће у којој живи с породицом, ако суду најкасније до 29. фебруара не достави кључеве од куће, који ће бити предати Рушвети Нухановић и њеној дјеци.

Божић је обавијештен и да против овог закључка суда није дозвољен правни лијек те да ће исељење извршити судски извршилац, уз асистенцију Регионалног центра судске полиције из Бијељине и ангажовање трећих лица за потребе вршења физичких послова.

Душанка Божић, супруга тешко болесног Маркице, рекла је да њена породица неће добровољно напустити кућу коју су купили од Омера Мујчића 2004. године.

- Ми смо жртва преваре. Сачекаћемо да нас избаце на улицу - рекла је Душанка, која је подсјетила да су она и њен муж продали имање у Хаџићима да би купили и обновили кућу у Братунцу. Притиснут тешком ситуацијом Маркица је због посљедица можданог удара остао везан за постељу.

Душанка је подсјетила да су њихове комшије спријечиле судске извршиоце да их иселе из куће 1. фебруара ове године.

Она тврди да је Основни суд додијелио кућу Нухановићима без иједног материјалног доказа да је Рушветин покојни муж Алија прије рата купио исту кућу од Мујчића.

- Они су наводно власништво доказали на основу изјава лажних свједока - тврди Душанка и истиче да ­је на увиду рјешење које је Маркица добио 12. јануара ове године од Републичке геодетске управе, а којим се поништава рјешење о укњижби спорне имовине у корист Рушвете Нухановић и њене дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана