Rolin Humes: Muzičko putovanje ka novom albumu

Mirna Pijetlović
Rolin Humes: Muzičko putovanje ka novom albumu

Iako je iz kreativne muzičke radionice hrvatskog benda "Rolin Humes" nedavno izašao debitantski album i spot, četvorica talentovanih muzičara, nakon pobjede na banjalučkom muzičkom takmičenju "Kastrafon", zatvaraju se u studio gdje počinju da rade na novom muzičkom materijalu.

Ispričao je ovo za "Glas Srpske" pjevač i klavijaturista benda Robert Hudulin, koji gaje pop, rok i bluz pravac na pjesmama koje stvaraju. Bend, pored Hudulina, još čine Matej i Nikola Smiljanić, te Emil Bišćan, a koji već tri godine zajedno plove muzičkim vodama.

- Već smo komponovali pjesme za predstojeći album i ovih dana ulazimo u studio i krećemo sa snimanjem. Ostajemo vjerni zvuku koji gajimo, tako da će i drugi album pratiti bluz nota sa izraženim gitarskim rifovima - otkrio je nekoliko detalja basista Emil Bišćan.

Kako je pojasnio Hudulin, sva četvorica slušaju različitu vrstu muzike, pa upravo zbog toga i njihova autorska muzička ostvarenja imaju notu originalnog zvuka.

- Slušajući različite stilove muzike koji su na nas ostavili utisak, odrazilo se to i na naš način muzičkog izražavanja. Pored stvaranja, volimo da se i takmičimo, tako da je banjalučki "Kastrafon" naše osmo takmičarsko iskustvo - istakao je Hudulin i dodao da su uživali svirajući pred banjalučkom publikom, koja je odlično prihvatila njihovu muziku.

Složili su se da su takmičenja odlična stvar za upoznavanje drugih bendova, širenje publike i sticanje novih muzičkih iskustava.

- Kada je u pitanju stvaranje muzike, za pisanje tekstova i komponovanje zadužen je Robi, a nas trojica smo svakako njegova kreativna podrška. Aranžmane za pjesme radimo zajedničkim snagama - rekao je Bišćan.

Bend će odsvirati još nekoliko koncerata u regionu i tada slijedi pauza, kako bi se posvetili radu na novom albumu.

Takmičenja

- Takmičenja na raznim festivalima su nam od velikog značaja. Pobjeda na jednom od njih nam je omogućila snimanje prvog albuma "Rolin Humes Welcomes You To the Penultimate Supper 6/8". Pobjeda na drugom takmičenju obezbijedila nam je snimanje spota, a nagrada sa banjalučkog "Kastrafona" upotpuniće našu muzičku opremu - rekao je Robert Hudulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana