Rolin Humes: Музичко путовање ка новом албуму

Мирна Пијетловић
Rolin Humes: Музичко путовање ка новом албуму

Иако је из креативне музичке радионице хрватског бенда "Rolin Humes" недавно изашао дебитантски албум и спот, четворица талентованих музичара, након побједе на бањалучком музичком такмичењу "Кастрафон", затварају се у студио гдје почињу да раде на новом музичком материјалу.

Испричао је ово за "Глас Српске" пјевач и клавијатуриста бенда Роберт Худулин, који гаје поп, рок и блуз правац на пјесмама које стварају. Бенд, поред Худулина, још чине Матеј и Никола Смиљанић, те Емил Бишћан, а који већ три године заједно плове музичким водама.

- Већ смо компоновали пјесме за предстојећи албум и ових дана улазимо у студио и крећемо са снимањем. Остајемо вјерни звуку који гајимо, тако да ће и други албум пратити блуз нота са израженим гитарским рифовима - открио је неколико детаља басиста Емил Бишћан.

Како је појаснио Худулин, сва четворица слушају различиту врсту музике, па управо због тога и њихова ауторска музичка остварења имају ноту оригиналног звука.

- Слушајући различите стилове музике који су на нас оставили утисак, одразило се то и на наш начин музичког изражавања. Поред стварања, волимо да се и такмичимо, тако да је бањалучки "Кастрафон" наше осмо такмичарско искуство - истакао је Худулин и додао да су уживали свирајући пред бањалучком публиком, која је одлично прихватила њихову музику.

Сложили су се да су такмичења одлична ствар за упознавање других бендова, ширење публике и стицање нових музичких искустава.

- Када је у питању стварање музике, за писање текстова и компоновање задужен је Роби, а нас тројица смо свакако његова креативна подршка. Аранжмане за пјесме радимо заједничким снагама - рекао је Бишћан.

Бенд ће одсвирати још неколико концерата у региону и тада слиједи пауза, како би се посветили раду на новом албуму.

Такмичења

- Такмичења на разним фестивалима су нам од великог значаја. Побједа на једном од њих нам је омогућила снимање првог албума "Rolin Humes Welcomes You To the Penultimate Supper 6/8". Побједа на другом такмичењу обезбиједила нам је снимање спота, а награда са бањалучког "Кастрафона" употпуниће нашу музичку опрему - рекао је Роберт Худулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана