Potpisan ugovor o sponzorisanju Demofesta

Srna
Potpisan ugovor o sponzorisanju Demofesta

Banjaluka - Direktor Adiko banke Banjaluka Mario Ivanković i direktor "Demofesta" Brankica Janković potpisali su danas ugovor o sponzorstvu jubilarnog 10. izdanja ovog regionalnog muzičkog festivala.

Adiko banka, zvanična partner banka "Demofesta", drugi put je uz festival, jer je svjesna njegovog posebnog značaja za Banjalukuu i za povezivanje i razvoj kultura u zemljama regiona, saopšteno je iz ove banke.


Direktor "Adiko banke" Banjaluka Mario Ivanković rekao je da ovu banku i "Demofest" povezuje zajednička regionalna publika, kao i hrabrost da se razmišlja i djeluje van krutih okvira domaćih industrija.

"Adiko je moderna regionalna banka koja posebno vodi računa o mlađoj populaciji, te na ovaj način izgrađuje mostove povjerenja i znakove prepoznatljivosti", dodao je Ivanković.

Direktor "Demofesta" Brankica Janković rekla je da je raduje ponovna saradnja, zahvalivši u ime svih mladih muzičara iz zemalja regiona kojima je Adiko banka, zajedno sa drugim sponzorima festivala, omogućila da dođu u Banjaluku i pokažu muzički talenat i kreativno stvaralaštvo, odmjeravajući snage sa svojim kolegama.

Ovogodišnje izdanje "Demofesta" biće održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a nastupiće 50 demo-bendova na dvije bine, koji će se boriti za vrijedne nagrade.

Glavna nagrada desetog "Demofesta" iznosi 3.500 evra, a ovaj nagradni fond uključuje produkciju i snimanje albuma. Vicešampion će dobiti iznos od 2.000 evra za nabavku binske opreme, a trećeplasirani demo-bend će za istu namjenu biti nagrađen sa 1.000 evra.

Žiri "Demofesta" će i ove godine tradicionalno dodijeliti nagradu "Plavi bas" najboljem basisti festivala, u znak sjećanja na Igora Kašikovića Kaleta.

U saopštenju se navodi da je "Demofest" jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, koji pruža šansu neafirmisanim, demo- muzičarima iz cijelog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana