Потписан уговор о спонзорисању Демофеста

Срна
Потписан уговор о спонзорисању Демофеста

Бањалука - Директор Адико банке Бањалука Марио Иванковић и директор "Демофеста" Бранкица Јанковић потписали су данас уговор о спонзорству јубиларног 10. издања овог регионалног музичког фестивала.

Адико банка, званична партнер банка "Демофеста", други пут је уз фестивал, јер је свјесна његовог посебног значаја за Бањалукуу и за повезивање и развој култура у земљама региона, саопштено је из ове банке.


Директор "Адико банке" Бањалука Марио Иванковић рекао је да ову банку и "Демофест" повезује заједничка регионална публика, као и храброст да се размишља и дјелује ван крутих оквира домаћих индустрија.

"Адико је модерна регионална банка која посебно води рачуна о млађој популацији, те на овај начин изграђује мостове повјерења и знакове препознатљивости", додао је Иванковић.

Директор "Демофеста" Бранкица Јанковић рекла је да је радује поновна сарадња, захваливши у име свих младих музичара из земаља региона којима је Адико банка, заједно са другим спонзорима фестивала, омогућила да дођу у Бањалуку и покажу музички таленат и креативно стваралаштво, одмјеравајући снаге са својим колегама.

Овогодишње издање "Демофеста" биће одржано од 20. до 22. јула на тврђави Кастел у Бањалуци, а наступиће 50 демо-бендова на двије бине, који ће се борити за вриједне награде.

Главна награда десетог "Демофеста" износи 3.500 евра, а овај наградни фонд укључује продукцију и снимање албума. Вицешампион ће добити износ од 2.000 евра за набавку бинске опреме, а трећепласирани демо-бенд ће за исту намјену бити награђен са 1.000 евра.

Жири "Демофеста" ће и ове године традиционално додијелити награду "Плави бас" најбољем басисти фестивала, у знак сјећања на Игора Кашиковића Калета.

У саопштењу се наводи да је "Демофест" јединствени регионални музички фестивал такмичарског карактера, који пружа шансу неафирмисаним, демо- музичарима из цијелог региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана