Aleksandar Petrović - Orthodox Celts: U našim pesmama možemo sve

Aleksandra Madžar
Aleksandar Petrović - Orthodox Celts: U našim pesmama možemo sve

Od onog vremena kada smo mi počinjali graditi svoj umetnički izraz na srpskoj muzičkoj sceni, mnogo toga se promenilo. Evidentna je prisilna promena kulturološke matrice koja je oličena u forsiranju, blago rečeno, sumnjivih kvazimuzičkih ostvarenja, a istovremeno je u funkciji dnevne politike.

Riječi su to frontmena jednog od najautentičnijih domaćih bendova "Orthodox Celts" Aleksandra Petrovića, koji se prisjetio njihove početaka prije dvadeset dvije godine.

U svim tim promjenama koje su se dešavale u društvu, deblji kraj je, kako je rekao, izvukao rokenrol.

-  Definitivno rok više nije mainstream i bukvalno je vraćen u garaže i klubove jer nema gde da se pokaže. Nema ga na TV-u, nema ga na radiju, sve stanice vrte istu matricu, a muzike nigde - smatra ovaj muzičar.

Vokal ovog benda koji je poznatiji kao "srpski Irci" nada se da će i rokenrol, kao i "svako drugo mitsko biće u filozofskom smislu uvek biti tu kada ga neko potraži".

Inspiraciju za stvaranje unikatne čarolije koju publika prepoznaje, kao i svi umjetnici, ovi muzičari pronalaze u svemu.

- Nas sve inspiriše. Život kao takav. I svi aspekti koji ga čine. Nismo bend koji povlađuje trendovima niti bilo čijim interesima, radimo ovo zato što to volimo i zato što se tako izražavamo kao ličnosti, ne samo kao muzičari. I zato u našim pesmama možemo da kažemo sve - istakao je Petrović.

Publika u Republici Srpskoj imaće priliku da uživa u njihovim hitovima u toku festivala za mlade "OK fest", koji se održava od 4. do 6. jula u Nacionalnom parku "Sutjeska" na Tjentištu. Organizator ovog događaja bogatog muzičkog sadržaja je Ferijalni savez Republike Srpske.

- Publiku očekuje previenj novog albuma koji će se pojaviti tokom leta ili početkom jeseni i ono što najbolje radimo: svirka bez ikakve rezerve i šteka jer mi drugačije prosto ne umemo - najavio je Petrović.

Fanovi

- One koji vole našu muziku opisao bih kao posebnu vrstu ljudi koja se nikada ne predaje, nikada ne pada u bezvoljnost, uvek ima snage da se izdigne iznad bilo koje situacije i ne dozvoljava da klone duhom u bilo kom trenutku. To je nešto potpuno dragoceno. U stvari, oni su "Orthodox Celts" taman koliko i mi na bini. Druga polovina jedne savršene celine. A o toj uzajamnoj ljubavi mogu romani da se napišu - smatra Aleksandar Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana