Александар Петровић - Orthodox Celts: У нашим песмама можемо све

Александра Маџар
Александар Петровић - Orthodox Celts: У нашим песмама можемо све

Од оног времена када смо ми почињали градити свој уметнички израз на српској музичкој сцени, много тога се променило. Евидентна је присилна промена културолошке матрице која је оличена у форсирању, благо речено, сумњивих квазимузичких остварења, а истовремено је у функцији дневне политике.

Ријечи су то фронтмена једног од најаутентичнијих домаћих бендова "Orthodox Celts" Александра Петровића, који се присјетио њихове почетака прије двадесет двије године.

У свим тим промјенама које су се дешавале у друштву, дебљи крај је, како је рекао, извукао рокенрол.

-  Дефинитивно рок више није маинстреам и буквално је враћен у гараже и клубове јер нема где да се покаже. Нема га на ТВ-у, нема га на радију, све станице врте исту матрицу, а музике нигде - сматра овај музичар.

Вокал овог бенда који је познатији као "српски Ирци" нада се да ће и рокенрол, као и "свако друго митско биће у филозофском смислу увек бити ту када га неко потражи".

Инспирацију за стварање уникатне чаролије коју публика препознаје, као и сви умјетници, ови музичари проналазе у свему.

- Нас све инспирише. Живот као такав. И сви аспекти који га чине. Нисмо бенд који повлађује трендовима нити било чијим интересима, радимо ово зато што то волимо и зато што се тако изражавамо као личности, не само као музичари. И зато у нашим песмама можемо да кажемо све - истакао је Петровић.

Публика у Републици Српској имаће прилику да ужива у њиховим хитовима у току фестивала за младе "ОК фест", који се одржава од 4. до 6. јула у Националном парку "Сутјеска" на Тјентишту. Организатор овог догађаја богатог музичког садржаја је Феријални савез Републике Српске.

- Публику очекује превиењ новог албума који ће се појавити током лета или почетком јесени и оно што најбоље радимо: свирка без икакве резерве и штека јер ми другачије просто не умемо - најавио је Петровић.

Фанови

- Оне који воле нашу музику описао бих као посебну врсту људи која се никада не предаје, никада не пада у безвољност, увек има снаге да се издигне изнад било које ситуације и не дозвољава да клоне духом у било ком тренутку. То је нешто потпуно драгоцено. У ствари, они су "Orthodox Celts" таман колико и ми на бини. Друга половина једне савршене целине. А о тој узајамној љубави могу романи да се напишу - сматра Александар Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана