Udomili baku koja je izbačena na ulicu

Agencije
Udomili baku koja je izbačena na ulicu

Madrid - Čelnici Rajo Valjekana pronašli su smještaj 85-godišnjoj baki Karmen Martinez, koja je spletom nesrećnih okolnosti ostala bez krova nad glavom u dubokoj starosti.

U vrijeme kada klubovi troše milione na dovođenje preplaćenih zvijezda, jedan mali klub pokazao je da je klub velikog srca. Ljudi koji vode klub sa "Valjekasa" obavezali su se da će do kraja njenog života plaćati stanarinu, kako starica nikada ne bi bila primorana da ostane bez krova nad glavom. Javnost u Španiji sa velikom pažnjom je ispratila baku Karmen, poštenu gospođu iz radničke klase koja je zahvalna svim dobrim ljudima koji su joj pomogli da ostatak svog života provede ponosna i bezbjedna. Kao bomba je prije nekoliko dana u Španiji odjeknula vijest da je baka Karmen izbačena na ulicu. Ova gospođa je stavila hipoteku na kuću, garantovala je pozajmicu za sina od 40.000 evra. On je nije vratio i banka joj je uzela kuću, pod stare dane je završila na ulici. Španija je u šoku, na adresu "El Paisa", koji je objavio ovu tužnu priču, stiglo je mnogo ljutitih komentara čitalaca koji banke upoređuju sa mafijom. Ali, zakon je jasan. Ipak, u akciju je stupio Rajo Valjekano.

Baka Karmen pola vijeka živi u blizini stadiona, u predgrađu je poznaju, ali komšije ne mogu da joj pomognu, Valjekas je najsiromašniji dio Madrida. Klub iz predgrađa će organizovati akcije koje će za cilj imati da se pomogne nemoćnoj baki. Na meču protiv Selte istaknut je transparent koji sve navijače "pčelica" poziva da pomognu Karmen, a na konferenciji za štampu je trener Pako Hemez pozvao na solidarnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana