Удомили баку која је избачена на улицу

Агенције
Удомили баку која је избачена на улицу

Мадрид - Челници Рајо Ваљекана пронашли су смјештај 85-годишњој баки Кармен Мартинез, која је сплетом несрећних околности остала без крова над главом у дубокој старости.

У вријеме када клубови троше милионе на довођење преплаћених звијезда, један мали клуб показао је да је клуб великог срца. Људи који воде клуб са "Ваљекаса" обавезали су се да ће до краја њеног живота плаћати станарину, како старица никада не би била приморана да остане без крова над главом. Јавност у Шпанији са великом пажњом је испратила баку Кармен, поштену госпођу из радничке класе која је захвална свим добрим људима који су јој помогли да остатак свог живота проведе поносна и безбједна. Као бомба је прије неколико дана у Шпанији одјекнула вијест да је бака Кармен избачена на улицу. Ова госпођа је ставила хипотеку на кућу, гарантовала је позајмицу за сина од 40.000 евра. Он је није вратио и банка јој је узела кућу, под старе дане је завршила на улици. Шпанија је у шоку, на адресу "Ел Паиса", који је објавио ову тужну причу, стигло је много љутитих коментара читалаца који банке упоређују са мафијом. Али, закон је јасан. Ипак, у акцију је ступио Рајо Ваљекано.

Бака Кармен пола вијека живи у близини стадиона, у предграђу је познају, али комшије не могу да јој помогну, Ваљекас је најсиромашнији дио Мадрида. Клуб из предграђа ће организовати акције које ће за циљ имати да се помогне немоћној баки. На мечу против Селте истакнут је транспарент који све навијаче "пчелица" позива да помогну Кармен, а на конференцији за штампу је тренер Пако Хемез позвао на солидарност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана