Luiz se vratio na Stemford bridž

Glas Srpske
Luiz se vratio na Stemford bridž

Banjaluka - Posljednji dan avgusta tradicionalno je rezervisan za finale ljetnje pijace na fudbalskom tržištu, a juče se dogodilo nekoliko zaista zanimljivih transfera.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije pao nijedan transfer koji bi ugrozio najveći ovog ljeta i svih vremena, onaj Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted za 105 miliona evra, ali se desio jedan senzacionalan. Naime, defanzivac PSŽ-a David Luiz se bez ikakvih najava vratio u Čelzi, a Antonio Konte je izdvojio 40 miliona evra, pet manje nego što su ga "sveci" prije dvije godine platili "plavcima".

Pep Gvardiola ranije je završio posao dovođenja igrača, ali je za finiš prelaznog roka ostavio "čišćenje" svojih redova. Mančester siti juče je napustio po jedan igrač iz svih linija tima. Golman Džo Hart kompletirao je pozajmicu u Torino, defanzivac Elijakim Mangala novi je štoper Valensije, a put Španije otišao je i Samir Nasri. On će u Sevilji zamijeniti Jehvena Konopljanku, koji je pojačao Šalke. Ozvaničena je i pozajmica napadača Vilfreda Bonija, koji će idućih godinu provesti u Stouku.

Za razliku od Gvardiole, menadžer Arsenala Arsen Venger je kupovao i izdvojio 61 milion evra za Škodrana Mustafija i Lukasa Pereza. Izdašan je bio i Klaudio Ranijeri koji je dao 35 miliona evra za fudbalera Sportinga iz Lisabona Islama Slimanija. Italijan očigledno nema namjeru da unaprijed preda krunu u Premijer ligi iako najavljuje da bi bio presrećan kada bi ostvarili plasman među deset najboljih. Iz Lestera je u Bešiktaš juče prešao Gokan Inler za šest miliona evra.

Odličan posao napravio je Inter, koji je poslije Žoaa Marija doveo i Brazilca Gabrijela Barbosu za 21 milion evra, a "neroazuri" su odlučili da zadrže i Marcela Brozovića koji je već bio viđen u Čelziju.

Potvrđeno

- Fenerbahče doveo Musu Soa

- Antonio Kasano ostaje u Sampdoriji

- Luis Alberto je iz Liverpula prešao u Lacio

- Napadač Monaka Vagner Lav pojačao je tursku Alaniju

- Ingolštat je za rekordnih pet miliona evra kupio Metjua Tiserana

- Ognjen Ožegović je novi napadač Čukaričkog

- Najdžel de Jong novi je fudbaler Galatasaraja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana