Луиз се вратио на Стемфорд бриџ

Глас Српске
Луиз се вратио на Стемфорд бриџ

Бањалука - Посљедњи дан августа традиционално је резервисан за финале љетње пијаце на фудбалском тржишту, а јуче се догодило неколико заиста занимљивих трансфера.

До закључења овог броја "Гласа Српске" није пао ниједан трансфер који би угрозио највећи овог љета и свих времена, онај Пола Погбе из Јувентуса у Манчестер јунајтед за 105 милиона евра, али се десио један сензационалан. Наиме, дефанзивац ПСЖ-а Давид Луиз се без икаквих најава вратио у Челзи, а Антонио Конте је издвојио 40 милиона евра, пет мање него што су га "свеци" прије двије године платили "плавцима".

Пеп Гвардиола раније је завршио посао довођења играча, али је за финиш прелазног рока оставио "чишћење" својих редова. Манчестер сити јуче је напустио по један играч из свих линија тима. Голман Џо Харт комплетирао је позајмицу у Торино, дефанзивац Елијаким Мангала нови је штопер Валенсије, а пут Шпаније отишао је и Самир Насри. Он ће у Севиљи замијенити Јехвена Конопљанку, који је појачао Шалке. Озваничена је и позајмица нападача Вилфреда Бонија, који ће идућих годину провести у Стоуку.

За разлику од Гвардиоле, менаџер Арсенала Арсен Венгер је куповао и издвојио 61 милион евра за Шкодрана Мустафија и Лукаса Переза. Издашан је био и Клаудио Ранијери који је дао 35 милиона евра за фудбалера Спортинга из Лисабона Ислама Слиманија. Италијан очигледно нема намјеру да унапријед преда круну у Премијер лиги иако најављује да би био пресрећан када би остварили пласман међу десет најбољих. Из Лестера је у Бешикташ јуче прешао Гокан Инлер за шест милиона евра.

Одличан посао направио је Интер, који је послије Жоаа Марија довео и Бразилца Габријела Барбосу за 21 милион евра, а "нероазури" су одлучили да задрже и Марцела Брозовића који је већ био виђен у Челзију.

Потврђено

- Фенербахче довео Мусу Соа

- Антонио Касано остаје у Сампдорији

- Луис Алберто је из Ливерпула прешао у Лацио

- Нападач Монака Вагнер Лав појачао је турску Аланију

- Инголштат је за рекордних пет милиона евра купио Метјуа Тисерана

- Огњен Ожеговић је нови нападач Чукаричког

- Најџел де Јонг нови је фудбалер Галатасараја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана