Jokanović nasljeđuje Kontea u Čelziju

Glas Srpske
Jokanović nasljeđuje Kontea u Čelziju

London - Sa dobrim partijama ekipe Fulama proporcijalno raste interesovanje najjačih engleskih klubova za srpskog trenera Slavišu Jokanovića, koji odlično predvodi klub iz Londona u Čempionšipu.

Nakon što objavljeno da Sautempton ima želju da ga angažuje da bi mu pomogao da ostane u Premijer ligi, pojavila se informacija da je ozbiljna opcija da naslijedi Antonija Kontea na klupi Čelzija na kraju sezone. Italijan će tada gotovo sigurno napustiti klub, a Jokanović je jedan od kandidata da ga naslijedi. Za sada je tu pored njega još Španac Luis Enrike, a do kraja sezone vlasnik kluba Roman Abramovič sigurno će imati još neke opcije. Jokanović je jedan od najtalentovanijih menadžera u Engleskoj, pokazao je da ima znanje, a ranije je uveo Votford u Premijer ligu i sada je na dobrom putu da to ponovi sa Fulamom.

Očigledno je prerastao Čempionšip, a vođenje kluba u Premijer ligi bio bi novi veliki izazov za njega. Ima ugovor sa Fulamom do kraja ove sezone, tako da ne postoje prepreke da na ljeto preuzme neki drugi tim, a sama činjenica da ga traži Čelzi podići će mu cijenu.

On je inače igrao za ovaj klub u periodu između 2000. i 2002. godine. Tada "plavci" nisu bili ono što su danas, jer u klubu nisu bile pare koje postoje trenutno. Njega je jačim engleskim klubovima preporučio dobar posao koji radi sa Fulamom, koji igra odlično ove sezone i do kraja prvenstva boriće se za direktan ulazak u Premijer ligu ili bar plej-of za posljednje mjesto koje vodi u najviši rang takmičenja u Engleskoj.

Tim sa "Krejven kotidža" posebno je dobar u posljednja dva i po mjeseca, u kojima je zabilježio 11 pobjeda i tri remija, a za poraz ne zna od 16. decembra prošle godine. Odlikuje ga to što gaji napadački fudbal, pa je Fulam uz vodeći Vulverhempton najjefikasnija ekipa u ligi sa 62 postignuta gola. Možda je to upravo ono što traže u Čelziju, koji u posljednje vrijeme igra dosta defanzivno i trener Konte je često kritikovan zbog toga.

Uspješna trenerska karijera

Jokanović je trenersku karijeru započeo u Partizanu, koji je vodio od 2007. do 2009. godine, a za to vrijeme je bio vrlo uspješan, pošto je osvojio dvije duple krune. Nakon toga otišao je u Tajland, gdje je sa Muangthongom osvojio prvenstvo. Poslije toga imao je epizode u Levskom iz Sofije i Heraklesu, a u Englesku je kao trener došao 2014. godine. Tada je vodio Votford i onda se preselio u Izrael, gdje je trenirao Makabi iz Tel Aviva. Nakon toga vratio se na ostrvo i uspješno predvodi Fulam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana