Јокановић насљеђује Контеа у Челзију

Глас Српске
Јокановић насљеђује Контеа у Челзију

Лондон - Са добрим партијама екипе Фулама пропорцијално расте интересовање најјачих енглеских клубова за српског тренера Славишу Јокановића, који одлично предводи клуб из Лондона у Чемпионшипу.

Након што објављено да Саутемптон има жељу да га ангажује да би му помогао да остане у Премијер лиги, појавила се информација да је озбиљна опција да наслиједи Антонија Контеа на клупи Челзија на крају сезоне. Италијан ће тада готово сигурно напустити клуб, а Јокановић је један од кандидата да га наслиједи. За сада је ту поред њега још Шпанац Луис Енрике, а до краја сезоне власник клуба Роман Абрамович сигурно ће имати још неке опције. Јокановић је један од најталентованијих менаџера у Енглеској, показао је да има знање, а раније је увео Вотфорд у Премијер лигу и сада је на добром путу да то понови са Фуламом.

Очигледно је прерастао Чемпионшип, а вођење клуба у Премијер лиги био би нови велики изазов за њега. Има уговор са Фуламом до краја ове сезоне, тако да не постоје препреке да на љето преузме неки други тим, а сама чињеница да га тражи Челзи подићи ће му цијену.

Он је иначе играо за овај клуб у периоду између 2000. и 2002. године. Тада "плавци" нису били оно што су данас, јер у клубу нису биле паре које постоје тренутно. Њега је јачим енглеским клубовима препоручио добар посао који ради са Фуламом, који игра одлично ове сезоне и до краја првенства бориће се за директан улазак у Премијер лигу или бар плеј-оф за посљедње мјесто које води у највиши ранг такмичења у Енглеској.

Тим са "Крејвен котиџа" посебно је добар у посљедња два и по мјесеца, у којима је забиљежио 11 побједа и три ремија, а за пораз не зна од 16. децембра прошле године. Одликује га то што гаји нападачки фудбал, па је Фулам уз водећи Вулверхемптон најјефикаснија екипа у лиги са 62 постигнута гола. Можда је то управо оно што траже у Челзију, који у посљедње вријеме игра доста дефанзивно и тренер Конте је често критикован због тога.

Успјешна тренерска каријера

Јокановић је тренерску каријеру започео у Партизану, који је водио од 2007. до 2009. године, а за то вријеме је био врло успјешан, пошто је освојио двије дупле круне. Након тога отишао је у Тајланд, гдје је са Муангтхонгом освојио првенство. Послије тога имао је епизоде у Левском из Софије и Хераклесу, а у Енглеску је као тренер дошао 2014. године. Тада је водио Вотфорд и онда се преселио у Израел, гдје је тренирао Макаби из Тел Авива. Након тога вратио се на острво и успјешно предводи Фулам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана