Glazgov Rendžersi založili grb za 10 milina funti

Vasilije Radosavac
Glazgov Rendžersi založili grb za 10 milina funti

Glazgov - Škotski fudbalski klub Glazgov Rendžers založio je svoj grb za pozajmicu od deset miliona funti kod vlasnika Njukasla Majka Ešlija.

Ovaj velikan nikako da izađe iz finansijskih teškoća zbog kojih je izbačen iz elitnog ranga škotskog fudbala 2012. godine, kada je bankrotirao. Tako je počelo njegovo tužno tumaranje po nižim škotskim ligama, a razlog pozajmljivanja novca je sve manja posjeta na "Ajbroksu".

- Finansijsko stanje kompanije već mjesecima je loše zbog sve manje posjete na utakmicama nego što je očekivano. Direktori su srezali neke troškove, ali je klubu ipak potrebna injekcija kapitala - navodi se u saopštenju Londonske berze.

Trenutno Rendžers nastupa u drugoj ligi Škotske i ima čak 13 bodova manje od prvoplasiranog Hartsa, a zbog lošijih partija posjeta na "Ajbroksu" pala je sa prosječnih prošlogodišnjih 43.000 na ovosezonskih 33.000 gledalaca. Vlasnik Njukasl junajteda Majk Ešli dobro se obezbijedio u ovom poslu i dok mu se pozajmljeni novac ne vrati, u zalog je dobio klupske trening terene i obilježja. Ešli je u ovom trenutku vlasnik 49 procenata škotskog kluba, a dok traje pozajmica, imaće vlasništvo nad još 26 odsto. Polovina pozajmljenih sredstava biće povučena odmah, dok će drugu polovinu Rendžers iskoristiti samo ako to bude potrebno. Ekipa iz Glazgova nedavno je ostala bez trenera, pošto je Ali Mekkoist napustio klupu, a prošle sedmice isto to je uradio i njegov zamjenik Keni Mekdauel.

Gatuzo

Legendarni italijanski fudbaler Đenaro Gatuzo nastupao je za Rendžerse u sezoni 1997-98. i sada bi volio da ih trenira.

- San mi je da jednog dana dobijem šansu da radim u Rendžersu. Sto odsto sam siguran da je to veliki klub. Kada vidim deset ili dvadeset hiljada navijača na stadionu, to nije dobro za tim i nadam se da će se oni vratiti na tribine u velikom broju - rekao je Gatuzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana