Глазгов Ренџерси заложили грб за 10 милина фунти

Василије Радосавац
Глазгов Ренџерси заложили грб за 10 милина фунти

Глазгов - Шкотски фудбалски клуб Глазгов Ренџерс заложио је свој грб за позајмицу од десет милиона фунти код власника Њукасла Мајка Ешлија.

Овај великан никако да изађе из финансијских тешкоћа због којих је избачен из елитног ранга шкотског фудбала 2012. године, када је банкротирао. Тако је почело његово тужно тумарање по нижим шкотским лигама, а разлог позајмљивања новца је све мања посјета на "Ајброксу".

- Финансијско стање компаније већ мјесецима је лоше због све мање посјете на утакмицама него што је очекивано. Директори су срезали неке трошкове, али је клубу ипак потребна ињекција капитала - наводи се у саопштењу Лондонске берзе.

Тренутно Ренџерс наступа у другој лиги Шкотске и има чак 13 бодова мање од првопласираног Хартса, а због лошијих партија посјета на "Ајброксу" пала је са просјечних прошлогодишњих 43.000 на овосезонских 33.000 гледалаца. Власник Њукасл јунајтеда Мајк Ешли добро се обезбиједио у овом послу и док му се позајмљени новац не врати, у залог је добио клупске тренинг терене и обиљежја. Ешли је у овом тренутку власник 49 процената шкотског клуба, а док траје позајмица, имаће власништво над још 26 одсто. Половина позајмљених средстава биће повучена одмах, док ће другу половину Ренџерс искористити само ако то буде потребно. Екипа из Глазгова недавно је остала без тренера, пошто је Али Меккоист напустио клупу, а прошле седмице исто то је урадио и његов замјеник Кени Мекдауел.

Гатузо

Легендарни италијански фудбалер Ђенаро Гатузо наступао је за Ренџерсе у сезони 1997-98. и сада би волио да их тренира.

- Сан ми је да једног дана добијем шансу да радим у Ренџерсу. Сто одсто сам сигуран да је то велики клуб. Када видим десет или двадесет хиљада навијача на стадиону, то није добро за тим и надам се да ће се они вратити на трибине у великом броју - рекао је Гатузо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана