Ana i Serena otvaraju turnir u Singapuru

Danijel Radujković
Ana i Serena otvaraju turnir u Singapuru

Singapur - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović takmičenje na završnom mastersu u Singapuru započinje danas od 13 časova protiv prve igračice svijeta Serene Vilijams u okviru crvene grupe.

Srpkinja će već u prvom kolu imati težak zadatak. Igraće protiv najbolje teniserke na svijetu sa kojom ima negativan skor. Njih dvije igrale su osam puta do sada u karijeri, a Ivanovićeva je pobijedila samo jednom. Olakšavajuća okolnost za Anu je to što Serena nije dobro igrala na prethodna dva turnira gdje je predavala mečeve.

- Očekujem težak duel protiv Serene, ali mislim da će biti vrlo zanimljiv. Ona je odlična teniserka, ali pobedila sam je jednom i verujem da mogu to da ponovim - rekla je Ivanovićeva.

Međutim, teniserka iz SAD je istakla da je spremna za sve izazove na turniru u Singrapuru. Očigledno želi da sa novim peharom završi sezonu u kojoj je ponovo dominirala.

- Svako je došao ovdje da pobijedi. Mečevi će viti neizvjesni i spremna sam za to. Biću iskrena, ne interesuje me sa kim ću igrati. Možete me staviti protiv bilo koga, spremna sam. Ne mogu čekati da počne meč. Poznajem Anu i Simonu sa kojima ću igrati u ovoj grupi, a protiv Eženi se nisam sastala ove godine - rekla je Vilijamsova.

Pored njih dvije u crvenoj grupi igraju još Simona Halep i Eženi Bušar koje će se sastati takođe danas od 14.30. Ivanovićva ima loš skor i sa njih dvije. Rumunku je savladala samo jednom u tri meča, dok Kanađanku nije nijednom pobijedila u dva meča.

U prvoj fazi turnira u Singapuru igraće svaka igračica protiv svake, dok će dvije najbolje proći u polufinale.

Bijela grupa

Pored crvene grupe, na završnom mastersu u Singapuru Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanska i Karolina Voznijacki takmičiće se u okviru bijele grupe. One će mečeve prve runde igrati sutra, a sastaće se Šarapova - Voznijacki (13.30) i Kvitova - Radvanska (15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana