Ана и Серена отварају турнир у Сингапуру

Данијел Радујковић
Ана и Серена отварају турнир у Сингапуру

Сингапур - Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић такмичење на завршном мастерсу у Сингапуру започиње данас од 13 часова против прве играчице свијета Серене Вилијамс у оквиру црвене групе.

Српкиња ће већ у првом колу имати тежак задатак. Играће против најбоље тенисерке на свијету са којом има негативан скор. Њих двије играле су осам пута до сада у каријери, а Ивановићева је побиједила само једном. Олакшавајућа околност за Ану је то што Серена није добро играла на претходна два турнира гдје је предавала мечеве.

- Очекујем тежак дуел против Серене, али мислим да ће бити врло занимљив. Она је одлична тенисерка, али победила сам је једном и верујем да могу то да поновим - рекла је Ивановићева.

Међутим, тенисерка из САД је истакла да је спремна за све изазове на турниру у Синграпуру. Очигледно жели да са новим пехаром заврши сезону у којој је поново доминирала.

- Свако је дошао овдје да побиједи. Мечеви ће вити неизвјесни и спремна сам за то. Бићу искрена, не интересује ме са ким ћу играти. Можете ме ставити против било кога, спремна сам. Не могу чекати да почне меч. Познајем Ану и Симону са којима ћу играти у овој групи, а против Ежени се нисам састала ове године - рекла је Вилијамсова.

Поред њих двије у црвеној групи играју још Симона Халеп и Ежени Бушар које ће се састати такође данас од 14.30. Ивановићва има лош скор и са њих двије. Румунку је савладала само једном у три меча, док Канађанку није ниједном побиједила у два меча.

У првој фази турнира у Сингапуру играће свака играчица против сваке, док ће двије најбоље проћи у полуфинале.

Бијела група

Поред црвене групе, на завршном мастерсу у Сингапуру Марија Шарапова, Петра Квитова, Агњешка Радванска и Каролина Вознијацки такмичиће се у оквиру бијеле групе. Оне ће мечеве прве рунде играти сутра, а састаће се Шарапова - Вознијацки (13.30) и Квитова - Радванска (15).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана