Zdravko Milićević, predsjednik Rukometnog saveza RS: Želimo u EHF, kao i Kosovo

Dušan Repija
Zdravko Milićević, predsjednik Rukometnog saveza RS: Želimo u EHF, kao i Kosovo

Banjaluka - Odluka Evropske rukometne federacije (EHF) da Kosovo postane njen punopravni član ubrzala je odluku čelnika Rukometnog saveza Republike Srpske da odlučnije krenu u istu akciju kao Kosovo.

Potvrdio je ovo predsjednik RS RS Zdravko Milićević, koji je istakao da su već preduzeti prvi koraci.

- Odavno potajno radimo na ovom, a sada kada smo vidjeli sraman primjer Kosova, krećemo mnogo agilnije da se bavimo ovim pitanjima. Smatram da imamo mnogo realniju opciju da budemo primljeni u EHF, nego Kosovo. Svi argumenti su na našoj strani, počevši od infrastrukture, masovnosti, a da ne govorim o kvalitetu - rekao je Milićević.

On je najavio da će do kraja godine obaviti sastanak sa ljudima iz saveza zemalja okruženja, prije svih, predstavnicima Rukometnog saveza Srbije.

- Imamo odličnu saradnju sa svim zemljama bivše Jugoslavije. Bitno je da čujemo njihovo mišljenje, pogotovo sa čelnicima RS Srbije. Ne smijemo da idemo grlom u jagode. Bitno je da pripremimo teren, da posložimo sve argumente i tek onda da uputimo zvaničan zahtjev EHF. Mislim da nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo - rekao je Milićević.

U kontekstu ove priče važan je i meč muških selekcija između Republike Srpske i Srbije koji je odigran u junu u Banjaluci, a za 7. oktobar zakazan je i duel ženskih selekcija.

- Taj meč biće odigran u Banjaluci ili Tesliću. Mali problem predstavlja zauzetost dvorana, kao i finansijska konstrukcija, ali će meč sigurno biti odigran u dogovorenom terminu. Našu selekciju predvodiće Rade Unčanin, biće pozvane sve najbolje rukometašice - zaključio je Milićević.

Pojačanja

Vlasnik srebrne medalje sa prošlog Svjetskog prvenstva Srbija, igraće u najjačem sastavu meč protiv Republike Srpske, a moguće je da za ovu priliku bude pojačana najboljom rukometašicom svijeta Andreom Lekić, te Sanjom Damnjanović.

- Ova informacija još nije zvanična, jer nismo pričali sa selektorom Srbije Sašom Boškovićem, ali mislim da neće biti problema, pošto su obje rukometašice porijeklom sa ovih prostora - rekao je Milićević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana