Здравко Милићевић, предсједник Рукометног савеза РС: Желимо у EHF, као и Косово

Душан Репија
Здравко Милићевић, предсједник Рукометног савеза РС: Желимо у EHF, као и Косово

Бањалука - Одлука Европске рукометне федерације (EHF) да Косово постане њен пуноправни члан убрзала је одлуку челника Рукометног савеза Републике Српске да одлучније крену у исту акцију као Косово.

Потврдио је ово предсједник РС РС Здравко Милићевић, који је истакао да су већ предузети први кораци.

- Одавно потајно радимо на овом, а сада када смо видјели сраман примјер Косова, крећемо много агилније да се бавимо овим питањима. Сматрам да имамо много реалнију опцију да будемо примљени у EHF, него Косово. Сви аргументи су на нашој страни, почевши од инфраструктуре, масовности, а да не говорим о квалитету - рекао је Милићевић.

Он је најавио да ће до краја године обавити састанак са људима из савеза земаља окружења, прије свих, представницима Рукометног савеза Србије.

- Имамо одличну сарадњу са свим земљама бивше Југославије. Битно је да чујемо њихово мишљење, поготово са челницима РС Србије. Не смијемо да идемо грлом у јагоде. Битно је да припремимо терен, да посложимо све аргументе и тек онда да упутимо званичан захтјев EHF. Мислим да немамо шта да изгубимо, а можемо много да добијемо - рекао је Милићевић.

У контексту ове приче важан је и меч мушких селекција између Републике Српске и Србије који је одигран у јуну у Бањалуци, а за 7. октобар заказан је и дуел женских селекција.

- Тај меч биће одигран у Бањалуци или Теслићу. Мали проблем представља заузетост дворана, као и финансијска конструкција, али ће меч сигурно бити одигран у договореном термину. Нашу селекцију предводиће Раде Унчанин, биће позване све најбоље рукометашице - закључио је Милићевић.

Појачања

Власник сребрне медаље са прошлог Свјетског првенства Србија, играће у најјачем саставу меч против Републике Српске, а могуће је да за ову прилику буде појачана најбољом рукометашицом свијета Андреом Лекић, те Сањом Дамњановић.

- Ова информација још није званична, јер нисмо причали са селектором Србије Сашом Бошковићем, али мислим да неће бити проблема, пошто су обје рукометашице поријеклом са ових простора - рекао је Милићевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана