Vidovićeva četvrta u bacanju koplja

D. R.
Vidovićeva četvrta u bacanju koplja

Banjaluka - Najvrednije rezultate na Balkanskom atletskom prvenstvu, koje je održano u rumunskom gradu Piteštiju, od takmičara iz Republike Srpske ostvarili su atletičari banjalučkog Borca.

Iako nisu uspjeli da stignu do medalje, Banjalučani su u nekoliko disciplina bili vrlo blizu. Aleksandra Vidović je u bacanju koplja zauzela četvrto mjesto s rezultatom 42,82 metra, dok je Nikolija Stanivuković bila peta u sedmoboju sa 4.297 bodova. Treba istaći da je u svojoj najboljoj disciplini, skoku uvis, popravila lični rekord za dva centimetra i on sada iznosi 1,73 metra.

Stefani Vukajlović je u bacanju kladiva sa 46,37 metara osvojila šesto mjesto, dok je veteranka Gorana Tešanović bila sedma u bacanju diska (44,29) i bacanju kugle (12,94).

- Pored ovih rezultata, istakao bih mušku štafetu 4h100 metara, koju su činili Nikola Brkić, Boris Dragoljević, Luka Radoš i Sait Huseinbašić, sve članovi Borca. Rijetko se dešava da iz jednog kluba budu svi članovi reprezentativne štafete, na šta smo ponosni. Oni su zauzeli peto mjesto, uz rezultat 42,53 - rekao je trener Borca Nebojša Matijević.

Atletičari iz BiH osvojili su tri medalje. Zlatom i srebrom u bacanju kugle okitili su se Hamza Alić (19,13) i Kemal Mešić (18,96), dok je Amel Tuka bio bronzani na 800 metara (1:50.57), a reprezentacija BiH zauzela je osmo mjesto u konkurenciji 15 država.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana