Видовићева четврта у бацању копља

Д. Р.
Видовићева четврта у бацању копља

Бањалука - Највредније резултате на Балканском атлетском првенству, које је одржано у румунском граду Питештију, од такмичара из Републике Српске остварили су атлетичари бањалучког Борца.

Иако нису успјели да стигну до медаље, Бањалучани су у неколико дисциплина били врло близу. Александра Видовић је у бацању копља заузела четврто мјесто с резултатом 42,82 метра, док је Николија Станивуковић била пета у седмобоју са 4.297 бодова. Треба истаћи да је у својој најбољој дисциплини, скоку увис, поправила лични рекорд за два центиметра и он сада износи 1,73 метра.

Стефани Вукајловић је у бацању кладива са 46,37 метара освојила шесто мјесто, док је ветеранка Горана Тешановић била седма у бацању диска (44,29) и бацању кугле (12,94).

- Поред ових резултата, истакао бих мушку штафету 4х100 метара, коју су чинили Никола Бркић, Борис Драгољевић, Лука Радош и Саит Хусеинбашић, све чланови Борца. Ријетко се дешава да из једног клуба буду сви чланови репрезентативне штафете, на шта смо поносни. Они су заузели пето мјесто, уз резултат 42,53 - рекао је тренер Борца Небојша Матијевић.

Атлетичари из БиХ освојили су три медаље. Златом и сребром у бацању кугле окитили су се Хамза Алић (19,13) и Кемал Мешић (18,96), док је Амел Тука био бронзани на 800 метара (1:50.57), а репрезентација БиХ заузела је осмо мјесто у конкуренцији 15 држава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана