Uprava hoće Borac m:tela, Međedović neće

Dušan Repija
Uprava hoće Borac m:tela, Međedović neće

Banjaluka - Iako postoji jednoglasan stav ljudi u Borcu m:tel zaduženih za pronalaženje novog trenera da Aleksandar Međedović bude trajno rješenje, po svemu sudeći, od toga neće biti ništa.

Naime, mladi stručnjak, koji je u više navrata prihvatao ulogu dežurnog vatrogasca, nije promijenio stav od prije skoro mjesec, kada je naglasio da je spreman da pomogne, ali ne i da prihvati ulogu na duže staze.

- Nemam ništa novo da kažem o tom pitanju. Još ranije sam objasnio razloge, da zbog poslovnih obaveza ne mogu da se posvetim klubu 24 časa, što je potrebno na ovakvom nivou - rekao je Međedović.

S druge strane, član upravnog odbora Marinko Umičević ne odustaje od ideje da Međedović bude rješenje na duže staze.

- Volio bih da od njega krene nova politika Borca, koji će se ubuduće oslanjati na sopstvene snage. Dok sam ja u klubu, sigurno više neće dolaziti treneri sa strane koje ćemo plaćati pet i više hiljada maraka, a oni odlaziti poslije nekoliko mjeseci ili godinu. Međedović je momak koji zaslužuje šansu i pokušaćemo da premostimo neslaganja između naše i njegove želje - rekao je Umičević.

Za sada je izvjesno da će Međedović u tandemu sa Nebojšom Golićem završiti sezonu na klupi i pokušati da odbrani trofeje u prvenstvu i Kupu BiH. Banjalučani večeras u Mostaru protiv Zrinjskog igraju revanš meč četvrtfinala Kupa BiH i bez obzira na prednost od 13 golova (33:20) iz prvog meča, pokušaće da dođu do još jedne pobjede.

- Dobro smo se spremili, analizirali našu igru iz prethodnog perioda i pokušaćemo da popravimo dobre stvari, a ispravimo loše. Zrinjski je nezgodna ekipa na domaćem terenu, dobili su Vogošću i Izviđač, ali mi još jednom želimo da pokažemo da smo bolji - rekao je Međedović.

Kup BiH

Parovi, muškarci: Zrinjski - Borac (17.30 časova, prvi meč 20:33), Izviđač - Goražde (19, 27:31 ), Bosna (V) - Čelik (19, 23:26), Maglaj - Vogošća (19, 23:31). Žene: Krivaja - Jedinstvo (18, 21:30), Ilidža - Izviđač (19, 24:31), Bihać - Zrinjski (19, 28:18). Sinoć su igrali: Grude - "Katarina".

Provjere

Pošto je od daljeg takmičenja u Premijer ligi odustala ekipa Igmana, u Borcu su došli na ideju da zauzmu njeno mjesto i odigraju šest prijateljskih mečeva protiv rivala koji su trebali da igraju protiv Igmana do kraja ligaškog dijela, kako bi se što bolje pripremili za plej-of.

- Pokušaćemo da se dogovorimo sa ljudima iz saveza. Imamo još mjesec pauze do plej-ofa i mnogo bi nam značile te utakmice - rekao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana