Tibor Ivanišević, golman Rukometnog kluba Borac, za Glas Srpske: Biću prvi čuvar mreže Srbije

Milan Zubović
Tibor Ivanišević, golman Rukometnog kluba Borac, za Glas Srpske: Biću prvi čuvar mreže Srbije

Banjaluka - Dobre partije Tibora Ivaniševića na golu banjalučkog Borca nisu ostale nezapažene i selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Parić pozvao ga je u nacionalnu selekciju.

Prema njegovim riječima, imponuje mu poziv Perića koji je nekad i sam bio čuvar mreže pa su na istim talasnim dužinama.

 - Perić me zvao da me obavesti da ću biti pozvan što me zaista obradovalo u tom trenutku. Sada kada sam video svoje ime na spisku veoma se prijatno osećam jer znam da je neko primetio moj rad i trud. Posebna je čast kad te pozove neko kao što je Perić, koji je napravio svetsku karijeru, a uz to je bio golman. Ovo je velika stvar za mene i moju karijeru i moram da se pokažem u još boljem svetlu jer se poziv u nacionalnu selekcije ne dobija svaki dan. Cilj mi je da ovaj poziv ne bude jednokratan i da ovu "ulaznicu" u reprezentaciju iskoristim na najbolji način i ustalim se na golu - izjavio je Ivanišević za "Glas Srpske".

Konkurencija na golu biće mu nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Vladimir Cupara dok većinu ostalih igrača dosta dobro poznaje.

- Sa Cuparom sam branio dve godine u Zvezdi, odlično se poznajemo i privatno tako da ćemo jedan drugom biti podrška na golu. Poznajem i većinu ostalih momaka, protiv nekih sam igrao, a nekima bio saigrač. Znam da su svi dobri momci i verujem da ćemo dobro funkcionisati - rekao je Ivanišević.

Okupljanje ekipe zakazano je za ponedjeljak u Beogradu. Prvu prijateljsku utakmicu protiv Rusije, u okviru EHF sedmice, Srbija će odigrati 8. aprila u Beogradu (20 časova), dok će se dan kasnije od 19 sati sa istom ekipom sastati u Novom Sadu.

- Igrao sam protiv nekoliko ruskih reprezentativaca i znam koliko kvalitetne igrače imaju. Nisu ono što su bili nekad, ali ostala je jaka škola i sa novim snagama kreću u pohod ka vrhu. Nisu se proslavili na prošlom Evropskom prvenstvu mada ne znam sa kakvim će sastavom doći. Uglavnom, opuštanja i potcenjivanja neće biti - istakao je Ivanišević.

Igrači

Na spisku Srbije nalaze se golmani: Darko Arsić (Metaloplastika), Vladimir Cupara (Ademar Leon), Tibor Ivanišević (Borac Banjaluka). Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina), Darko Đukić (Bešiktaš), Novak Bošković (Makabi). Bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Momir Rnić (Melsungen), Stevan Sretenović (Partizan), Petar Nenadić (Fukse Berlin), Nemanja Mladenović (Seson), Luka Mitrović (Elverum), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Miloš Orbović (Vojvodina), Predrag Vejin (Dankerk). Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Vardar), Zoran Nikolić (Vojvodina).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana