Subić crno-bijeli za 70.000 evra

Darko Pašagić
Subić crno-bijeli za 70.000 evra

Banjaluka - Doskorašnji fudbaler Borca Aleksandar Subić potpisao je juče četvorogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom.

Transfer ofanzivnog lijevog beka iznosi 70.000 evra plus 15 odsto od njegovog narednog transfera, a mladi Banjalučanin izabrao je dres sa brojem 19.

- Na obostrano zadovoljstvo realizovali smo transfer i pored toga sa Beograđanima dogovorili saradnju. Njihova najjača ekipa gostovaće Borcu u oktobru tokom reprezentativne pauze i na Gradskom stadionu odigraćemo prijateljsku utakmicu. Ujedno, postigli smo i sporazum o prijateljstvu prema kojem postoji varijanta da neki igrači dođu kod nas na pozajmicu, ako nam budu trebali - izjavio je predsjednik Borca Draško Ilić.

S druge strane, još nije poznata sudbina trenera Vlade Jagodića, koji je poslije poraza od Drine u Zvorniku ponudio ostavku, a sve bi trebalo da bude jasnije danas poslije sastanka čelnika "crveno-plavih".

- Jagodić je ponudio ostavku, ali o njoj još nismo raspravljali. Sve će biti poznato danas, kada ćemo tim povodom održati konferenciju za medije - dodao je Ilić.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, Jagodić je smijenjen, a ekipu će danas na mini-pripreme u Drvar voditi dosadašnji pomoćni trener Zoran Dragišić, koji će biti prelazno rješenje do imenovanja novog kormilara Banjalučana. Kao mogući nasljednici Jagodića, ukoliko ode sa kormila, pominju se Borče Sredojević, Velimir Stojnić i Branimir Tulić, a postoji mogućnost da to bude i neki od trenera koji nije iz BiH. Inače, ovo je treći put da Jagodić vodi Borac. U sezoni 2008/09. sa mjesta sportskog direktora prebačen je na klupu i sa ekipom je stigao do četvrtog mjesta, a onda je smijenjen i naslijedio ga je Velimir Stojnić. Dvije godine kasnije, u sezoni 2010/11. bio je ponovo na klupi i osvojio je jedinu titulu prvaka BiH. Odmah po završetku prvenstva je smijenjen i na njegovo mjesto doveden je Zvezdan Cvetković. Treći put na mjesto kormilara došao je pred kraj prošle sezone, kada je dotadašnji strateg "crveno-plavih" Vinko Marinović dao otkaz i otišao u Zrinjski.

- Poslije dva vezana poraza smatrao sam da je moralni čin da podnesem ostavku. Borac mi je uvijek bio na prvom mjestu, tako je i sada, i povinovaću se odluci koju donese uprava kluba. Želim da istaknem da moja ostavka nema nikakve veze sa eventualnim prelaskom u Velež, jer iz Mostara niko nije sa mnom kontaktirao - rekao je Jagodić.

Ružić

Golmana Branislava Ružića, koji je odbio da bude rezerva Bojanu Joviću duelu protiv Drine u Zvorniku, očekuje rigorozna kazna.

- Prekršio je klupski pravilnik i biće najoštrije kažnjen. Odbio je da sjedi na klupi i tako poremetio atmosferu među igračima i stručnim štabom. Odluku o visini kazne donijećemo u narednih dan, dva - naglasio je Ilić.

Leković

Konkurencija Subiću na poziciji lijevog beka, pored starosjedioca Nemanje Petrovića, biće i doskorašnji igrač poljske Lehije Nikola Leković. On je juče potpisao ugovor na jednogodišnju pozajmicu, a u Partizanu će nositi dres sa brojem tri. Leković je karijeru počeo u Humskoj 2000. godine u generaciji sa Stevanom Jovetićem, a kasnije je nastupao za Bežaniju, Rad i Vojvodinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana