Субић црно-бијели за 70.000 евра

Дарко Пашагић
Субић црно-бијели за 70.000 евра

Бањалука - Доскорашњи фудбалер Борца Александар Субић потписао је јуче четворогодишњи уговор са београдским Партизаном.

Трансфер офанзивног лијевог бека износи 70.000 евра плус 15 одсто од његовог наредног трансфера, а млади Бањалучанин изабрао је дрес са бројем 19.

- На обострано задовољство реализовали смо трансфер и поред тога са Београђанима договорили сарадњу. Њихова најјача екипа гостоваће Борцу у октобру током репрезентативне паузе и на Градском стадиону одиграћемо пријатељску утакмицу. Уједно, постигли смо и споразум о пријатељству према којем постоји варијанта да неки играчи дођу код нас на позајмицу, ако нам буду требали - изјавио је предсједник Борца Драшко Илић.

С друге стране, још није позната судбина тренера Владе Јагодића, који је послије пораза од Дрине у Зворнику понудио оставку, а све би требало да буде јасније данас послије састанка челника "црвено-плавих".

- Јагодић је понудио оставку, али о њој још нисмо расправљали. Све ће бити познато данас, када ћемо тим поводом одржати конференцију за медије - додао је Илић.

Ипак, како незванично сазнајемо, Јагодић је смијењен, а екипу ће данас на мини-припреме у Дрвар водити досадашњи помоћни тренер Зоран Драгишић, који ће бити прелазно рјешење до именовања новог кормилара Бањалучана. Као могући насљедници Јагодића, уколико оде са кормила, помињу се Борче Средојевић, Велимир Стојнић и Бранимир Тулић, а постоји могућност да то буде и неки од тренера који није из БиХ. Иначе, ово је трећи пут да Јагодић води Борац. У сезони 2008/09. са мјеста спортског директора пребачен је на клупу и са екипом је стигао до четвртог мјеста, а онда је смијењен и наслиједио га је Велимир Стојнић. Двије године касније, у сезони 2010/11. био је поново на клупи и освојио је једину титулу првака БиХ. Одмах по завршетку првенства је смијењен и на његово мјесто доведен је Звездан Цветковић. Трећи пут на мјесто кормилара дошао је пред крај прошле сезоне, када је дотадашњи стратег "црвено-плавих" Винко Мариновић дао отказ и отишао у Зрињски.

- Послије два везана пораза сматрао сам да је морални чин да поднесем оставку. Борац ми је увијек био на првом мјесту, тако је и сада, и повиноваћу се одлуци коју донесе управа клуба. Желим да истакнем да моја оставка нема никакве везе са евентуалним преласком у Вележ, јер из Мостара нико није са мном контактирао - рекао је Јагодић.

Ружић

Голмана Бранислава Ружића, који је одбио да буде резерва Бојану Јовићу дуелу против Дрине у Зворнику, очекује ригорозна казна.

- Прекршио је клупски правилник и биће најоштрије кажњен. Одбио је да сједи на клупи и тако пореметио атмосферу међу играчима и стручним штабом. Одлуку о висини казне донијећемо у наредних дан, два - нагласио је Илић.

Лековић

Конкуренција Субићу на позицији лијевог бека, поред старосједиоца Немање Петровића, биће и доскорашњи играч пољске Лехије Никола Лековић. Он је јуче потписао уговор на једногодишњу позајмицу, а у Партизану ће носити дрес са бројем три. Лековић је каријеру почео у Хумској 2000. године у генерацији са Стеваном Јоветићем, а касније је наступао за Бежанију, Рад и Војводину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана