Stare snage u banjalučkom Željezničaru za Prvu ligu

Darko Pašagić
Stare snage u banjalučkom Željezničaru za Prvu ligu

Banjaluka - U sezonu kada će prvi put u 93 godine dugoj istoriji igrati u prvoligaškom društvu Fudbalski klub Željezničar iz Banjaluke ući će sa istim snagama.

Uprava kluba sa "Predgrađa", ali i šef stručnog štaba, ujedno i jedan od najboljih igrača Branislav Krunić imaju puno povjerenje u mladiće koji su u prethodne dvije sezone preskočili dva ranga i od trećeligaša stigli do najvišeg stepena takmičenja u Srpskoj.

- U prvu prvoligašku sezonu u istoriji kluba ući ćemo sa igračima sa kojima smo napravili veliki rezultat. Iako je ekipa dosta mlada, imamo u nju puno povjerenje. Smatram da mogu iznijeti teret prvoligaških utakmica i da sa njima bez problema možemo obezbijediti opstanak - naglasio je Krunić, koji će i u narednoj sezoni imati dvostruku ulogu.

On ističe da za sada niko nije zatražio papire i da će, po svemu sudeći, svi igrači iz prošle sezone ostati u klubu.

- Ako i bude koji dolazak, to će biti neki mladi i neafirmisani fudbaler, koji u našoj sredini može igrački da napreduje. Ekipa je još na odmoru, a planirano je da prozivku obavimo 5. jula. Nismo finansijski moćni kao drugi, tako da ćemo cjelokupne pripreme obaviti u Banjaluci - dodao je Krunić.

Uprava kluba ulaže maksimalne napore da obezbijedi sve uslove za odigravanje prvoligaških utakmica na "Predgrađu".

- Naš teren sa plastičnom travom ispunjava uslove, ali nam nedostaje određen broj stolica, kao i bolje klupske prostorije. Radovi su u punom jeku i vjerujem da ćemo do početka prvenstva imati tribinu sa 1.000 sjedećih mjesta, ali i nove prostorije sa svim popratnim sadržajima - rekao je sportski direktor Željezničara Krsto Golijanin.

On je naglasio da u pobjedničkoj ekipi ne treba ništa mijenjati.

- Velike zasluge za naš uspjeh pripadaju i OFK Sport timu sa kojim imamo odličnu saradnju i čijih nekoliko igrača brani naše boje. Ta saradnja biće nastavljena i ubuduće na obostrano zadovoljstvo - dodao je Golijanin.

Strijelci

U sezoni za pamćenje Željezničar je u 30 utakmica zabilježio 21 pobjedu, sedam remija i dva poraza. Osvojeno je 70 bodova, 13 više od drugoplasiranog BSK-a, a gol-razlika bila je impozantna - 106:21. Zato ne čudi što su dva najbolja strijelca u grupi zapad bili igrači Banjalučana Bojan Marković sa 33 i Branislav Krunić sa 28 pogodaka. Zapažen učinak imao je i Dejan Bosančić sa 11, te Nikola Jokanović sa osam golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana