Старе снаге у бањалучком Жељезничару за Прву лигу

Дарко Пашагић
Старе снаге у бањалучком Жељезничару за Прву лигу

Бањалука - У сезону када ће први пут у 93 године дугој историји играти у прволигашком друштву Фудбалски клуб Жељезничар из Бањалуке ући ће са истим снагама.

Управа клуба са "Предграђа", али и шеф стручног штаба, уједно и један од најбољих играча Бранислав Крунић имају пуно повјерење у младиће који су у претходне двије сезоне прескочили два ранга и од трећелигаша стигли до највишег степена такмичења у Српској.

- У прву прволигашку сезону у историји клуба ући ћемо са играчима са којима смо направили велики резултат. Иако је екипа доста млада, имамо у њу пуно повјерење. Сматрам да могу изнијети терет прволигашких утакмица и да са њима без проблема можемо обезбиједити опстанак - нагласио је Крунић, који ће и у наредној сезони имати двоструку улогу.

Он истиче да за сада нико није затражио папире и да ће, по свему судећи, сви играчи из прошле сезоне остати у клубу.

- Ако и буде који долазак, то ће бити неки млади и неафирмисани фудбалер, који у нашој средини може играчки да напредује. Екипа је још на одмору, а планирано је да прозивку обавимо 5. јула. Нисмо финансијски моћни као други, тако да ћемо цјелокупне припреме обавити у Бањалуци - додао је Крунић.

Управа клуба улаже максималне напоре да обезбиједи све услове за одигравање прволигашких утакмица на "Предграђу".

- Наш терен са пластичном травом испуњава услове, али нам недостаје одређен број столица, као и боље клупске просторије. Радови су у пуном јеку и вјерујем да ћемо до почетка првенства имати трибину са 1.000 сједећих мјеста, али и нове просторије са свим попратним садржајима - рекао је спортски директор Жељезничара Крсто Голијанин.

Он је нагласио да у побједничкој екипи не треба ништа мијењати.

- Велике заслуге за наш успјех припадају и ОФК Спорт тиму са којим имамо одличну сарадњу и чијих неколико играча брани наше боје. Та сарадња биће настављена и убудуће на обострано задовољство - додао је Голијанин.

Стријелци

У сезони за памћење Жељезничар је у 30 утакмица забиљежио 21 побједу, седам ремија и два пораза. Освојено је 70 бодова, 13 више од другопласираног БСК-а, а гол-разлика била је импозантна - 106:21. Зато не чуди што су два најбоља стријелца у групи запад били играчи Бањалучана Бојан Марковић са 33 и Бранислав Крунић са 28 погодака. Запажен учинак имао је и Дејан Босанчић са 11, те Никола Јокановић са осам голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана