Rukometaši velikog srca

Dušan Repija
Rukometaši velikog srca

Banjaluka - Ljudi iz Banjaluke i cijele Republike Srpske imaće priliku da u ponedjeljak od 20.15 časova u sportskoj dvorani "Borik" uživaju u istorijskom meču rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije, ali i da pomognu postradalim u poplavama kupovinom karte po cijeni od pet maraka.

Tom prilikom moći će da uživaju u majstorijama rukometnih asova poput Danijela Šarića, Darka Stanića, Mladena Bojinovića, Momira Ilića, Marka Vujina i drugih, sve zahvaljujući saradnji rukometnih saveza Srpske i Srbije.

- Posebno smo srećni što će Srbija nastupiti u najjačem sastavu i za to im dugujemo veliku zahvalnost, pošto u subotu igraju revanš meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Češkoj. Subota im je posljednji radni dan, ali su odlučili da svi u ponedjeljak dođu u Banjaluku i uveličaju ovaj događaj. Nadam se da će i navijači - rekao je predsjednik RSRS Zdravko Miličević.

Selektor reprezentacije Republike Srpske Zoran Dokić istakao je da mu je čast da bude na ovoj poziciji, pogotovo što meč ima humanitarni karakter.

- Želim da napomenem da su svi koje smo kontaktirali bili presrećni i bez ikakvog razmišljanja prihvatili poziv. Žao mi je što neki neće dobiti priliku da igraju, ali znam da će biti uz nas. Nekolicina igrača odavno nije u trenažnom procesu, ali to i nije bitno za ovakav meč - rekao je Dokić, koji neće moći da računa na igrače iz Srpske koji igraju za BiH, pošto u nedjelju na Islandu igraju revanš meč baraža za odlazak na SP.

Učešće u humanitarnoj akciji uzeli su i rukometaši, koji će takođe platiti ulaznicu, a golman Barselone Danijel Šarić još jednom je pokazao da je čovjek velikog srca, pošto će sam kupiti 300 ulaznica i podijeliti navijačima.

Širi spisak

Na širem spisku selektora Zorana Dokića našlo se 30 imena, od kojih će se 18 naći u protokolu za meč. Na spisku su, golmani: Danijel Šarić, Mario Blažević, Bojan Ljubišić, Peđa Dejanović. Pivoti: Velibor Manjić, Goran Trkulja, Darko Ilić, Slaven Maksimović, Ratko Nikolić. Bekovi: Mladen Bojinović, Igor Mandić, Srđan Trivundža, Nikola Dokić, Spasoje Pekić, Nemanja Bezbradica, Stefan Janković, Branislav Obradović, Dejan Unčanin, Stanko Stanković, Duško Hercegovac, Igor Rađenović, Goran Šarenac, Radovan Nenadović. Krila: Mirko Mikić, Goran Daničić, Nikola Tešić, Slaven Marić, Jovica Radaković, Milan Torbica, Boris Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana