RK Borac m:tel: Bojinović za Ligu šampiona

Darko Pašagić
RK Borac m:tel: Bojinović za Ligu šampiona

Banjaluka - Dres Borca m:tel u kvalifikacijama za Ligu šampiona nosiće i proslavljeni jugoslovenski i srpski reprezentativac Mladen Bojinović, koji je posljednje tri sezone bio član Pari Sen Žermena.

Ovo je potvrdio direktor Banjalučana Vladimir Branković.

- Kao što je svima poznato, naši pregovori su trajali već duže vrijeme, a Bojinović je sa nama trenirao od početka priprema. Ugovor sa Parižanima mu je istekao, slobodan je igrač, a poslije dugotrajnih pregovora uspjeli smo da sa njim nađemo zajednički jezik i u narednim danima biće potpisana jednogodišnja saradnja - naglasio je Branković.

Popularni Bakero igra na poziciji srednjeg beka, a prve rukometne korake napravio je upravo u Borcu, odakle je vrlo brzo otišao u Jagodinu, a potom u beogradski Partizan. U bogatoj karijeri igrao je za španske klubove Ademar Leon, Bidasou i Barselonu, te francuski Monpelje sa kojim je 2004. godine osvojio Ligu šampiona, te za već pomenuti Pari Sen Žermen. Dugi niz godina je bio reprezentativac Jugoslavije, a potom Srbije.

Čelnici rukometnog kluba Borac m:tel zajedno sa stručnim štabom i igračima, te predstavnici medija juče su u restoranu vodenog parka "Akvana" održali radni doručak.

- Naš osnovni cilj je da Borac m:tel, sportsku dvoranu "Borik", Banjaluku, ali i cijelu Republiku Srpsku u subotu i nedjelju, kada smo domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona, predstavimo u što ljepšem svjetlu - istakao je predsjednik Banjalučana Milan Radović.

Prvi čovjek "crveno-plavih" je naglasio važnost saradnje sa medijima, kao i da svi zajedno treba da se potrude da Banjaluka pokaže da je spremna da organizujemo velike manifestacije.

- Svjesni smo da je pred nama veliki ispit, ali sam siguran da ćemo ga na najbolji mogući način položiti. Vjerujem da će "Borik" oba dana Pravila

Član Upravnog odbora Borca m:tel Vladimir Blagojević je istakao da postoje stroga pravila EHF u vezi sa samom organizacijom.

- Evropska kuća rukometa ne prašta nikakve propuste, a posebno je rigorozna kad je u pitanju preuzimanje TV signala iz dvorane. Utakmice će moći da prenosi samo akreditovana kuća, a svi ostali moraće da direktno iz EHF-a traže propusnice za kamermane ukoliko žele da imaju "živu sliku" iz "Borika" - rekao je Blagojević.

biti ispunjen, a Borac m:tel će pokušati svim silama da se dočepa prvi put u istoriji najeminentnijeg klupskog takmičenja. Želimo da uz rukometne pokažemo i naše druge kvalitete, koji nisu vezani za sport - zaključio je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana