РК Борац m:tel: Бојиновић за Лигу шампиона

Дарко Пашагић
РК Борац m:tel: Бојиновић за Лигу шампиона

Бањалука - Дрес Борца м:тел у квалификацијама за Лигу шампиона носиће и прослављени југословенски и српски репрезентативац Младен Бојиновић, који је посљедње три сезоне био члан Пари Сен Жермена.

Ово је потврдио директор Бањалучана Владимир Бранковић.

- Као што је свима познато, наши преговори су трајали већ дуже вријеме, а Бојиновић је са нама тренирао од почетка припрема. Уговор са Парижанима му је истекао, слободан је играч, а послије дуготрајних преговора успјели смо да са њим нађемо заједнички језик и у наредним данима биће потписана једногодишња сарадња - нагласио је Бранковић.

Популарни Бакеро игра на позицији средњег бека, а прве рукометне кораке направио је управо у Борцу, одакле је врло брзо отишао у Јагодину, а потом у београдски Партизан. У богатој каријери играо је за шпанске клубове Адемар Леон, Бидасоу и Барселону, те француски Монпеље са којим је 2004. године освојио Лигу шампиона, те за већ поменути Пари Сен Жермен. Дуги низ година је био репрезентативац Југославије, а потом Србије.

Челници рукометног клуба Борац м:тел заједно са стручним штабом и играчима, те представници медија јуче су у ресторану воденог парка "Аквана" одржали радни доручак.

- Наш основни циљ је да Борац м:тел, спортску дворану "Борик", Бањалуку, али и цијелу Републику Српску у суботу и недјељу, када смо домаћин квалификационог турнира Лиге шампиона, представимо у што љепшем свјетлу - истакао је предсједник Бањалучана Милан Радовић.

Први човјек "црвено-плавих" је нагласио важност сарадње са медијима, као и да сви заједно треба да се потруде да Бањалука покаже да је спремна да организујемо велике манифестације.

- Свјесни смо да је пред нама велики испит, али сам сигуран да ћемо га на најбољи могући начин положити. Вјерујем да ће "Борик" оба дана Правила

Члан Управног одбора Борца м:тел Владимир Благојевић је истакао да постоје строга правила EHF у вези са самом организацијом.

- Европска кућа рукомета не прашта никакве пропусте, а посебно је ригорозна кад је у питању преузимање ТВ сигнала из дворане. Утакмице ће моћи да преноси само акредитована кућа, а сви остали мораће да директно из EHF-а траже пропуснице за камермане уколико желе да имају "живу слику" из "Борика" - рекао је Благојевић.

бити испуњен, а Борац м:тел ће покушати свим силама да се дочепа први пут у историји најеминентнијег клупског такмичења. Желимо да уз рукометне покажемо и наше друге квалитете, који нису везани за спорт - закључио је Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана