Popravni za Drinu i Borac

D. Pašagić, D. Gajić
Popravni za Drinu i Borac

Zvornik - U srpskom derbiju Premijer lige u subotu od 17 časova u Zvorniku snage će odmjeriti Drina i banjalučki Borac, a ovu utakmicu oba kluba dočekuju poslije poraza u prošlom kolu.

Zvorničani su poraženi na gostovanju kod Slavije sa 0:1, a identičnim rezultatom Borac je doživio prvi neuspjeh ove sezone i to na svom terenu u duelu sa Olimpikom.

Poraz u Istočnom Sarajevu bio je četvrti poraz Drine u ovoj sezoni, koji ih je prikovao na posljednje mjesto, tako da su im u meču sa Borcem bodovi neophodni, a dodatni problem je što susret dočekuju dosta oslabljeni.

- Voda je došla do grla. Poraz u Istočnom Sarajevu je bolan, jer smo oštećeni isključenjem Dragomira Nikolića, koji nam ne može pomoći u ovoj utakmici. Napadač Aleksandar Nikolić još izdržava kaznu zbog isključenja na utakmici sa Rudar Prijedorom, a Aleksandar Radović je zadobio povredu zbog koje je otišao na preglede u Beograd. Na utakmici sa Slavijom povredu je zadobio i Marko Jakšić, pa je i on neizvjestan. Jedina ohrabrujuća vijest je povratak u tim Ognjena Šinika i Radovana Vasića. Nama su bodovi neophodni, pa ćemo učiniti sve da, iako oslabljeni, dođemo do njih - rekao je trener Drine Vladica Petrović.

Među igračima vlada mobilna atmosfera, a kapiten Aleksandar Kikić poziva na oprez.

- Stanje je dosta dramatično. Bodovi odlaze našom ili tuđom krivicom. Sada nam nema izbora već da zaigramo onako kako najbolje znamo i savladamo Banjalučane, koji nisu tako opasni kao prethodnih sezona. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju, jer je ova utakmica presudna za dalji tok prvenstva - rekao je Kikić.

Pored rezultatske, klub je i u finansijskoj krizi, igračima se duguju plate, uprava radi u tehničkom mandatu još od jula. Fudbaleri su najavili da će poslije meča protiv Borca izaći u javnost sa zahtjevima i problemima sa kojim se susreću.

U Borcu žele da se iskupe za kiks na svom terenu u prošlom kolu i nadaju se da mogu do cijelog plijena u Zvorniku.

- Ne želimo sa porazom da odemo na reprezentativnu pauzu. Drina ima svoju računicu kao i mi. Imamo dva remija u gostima ove sezone i možda je sada vrijeme da se vratimo sa tri boda. Analizirali smo protivnika i upoznali smo se sa njihovim kvalitetima, ali i manama - rekao je defanzivac Borca Nemanja Vidović.

Kormilar Banjalučana Vlado Jagodić neće moći da računa na Miloša Kukića i Zvezdana Đorđilovića, zbog povreda, tri žuta kartona ima Uglješa Radinović, dok je Ajdin Redžić još rovit, ali bi na teren mogao poslije reprezentativne pauze.

- U Zvorniku želimo, ako je to moguće, da nadoknadimo izgubljene bodove protiv Olimpika. Drina je u teškoj situaciji, dosta su promijenili ekipu i trenera. Očekujem borbu do posljednjeg sekunda i veoma motivisanog domaćina, kojem je glavni cilj opstanak u ligi. Naš adut u ovom meču je što domaćin nije dovoljno uigran i to moramo da iskoristimo - rekao je Jagodić.

Nema ponude za Subića

U petak se pojavila informacija da je šampion Srbije Partizan zainteresovan za igrača Borca Aleksandra Subića, ali su čelnici Banjalučana demantovali da je u klub stigla bilo kakva ponuda od prvaka Srbije.

Premijer liga

1. Zrinjski 5        4        1        0        5:0     13

2. Sloboda          5        3        1        1        5:3     10

3. Š. Brijeg        5        2        2        1        9:5     8

4. Čelik     5        2        2        1        7:6     8

5. Slavija  5        2        2        1        6:5     8

6. Radnik   5        2        2        1        3:2     8

7. Sarajevo 5        2        1        2        9:5     7

8. Rudar P.          5        2        1        2        7:7     7

9. Željezničar    5        2        1        2        5:5     7

10. Borac   5        1        3        1        4:4     6

11. Travnik         5        2        0        3        6:7     6

12. Olimpik        5        1        2        2        4:6     5

13. Mladost        5        0        4        1        3:6     4

14. Vitez    5        1        1        3        3:8     4

15. Velež   5        0        3        2        3:5     3

16. Drina   5        1        0        4        6:11   3

 

Ostali parovi

U ostalim mečevima šestog kola Premijer lige BiH sastaju se: TUZLA: Sloboda - Vitez (subota, 17 časova), ZENICA: Mladost - Željezničar (nedjelja, 17 časova), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Velež (nedjelja, 19 časova), SARAJEVO: Olimpik - Radnik (ponedjeljak, 17 časova) MOSTAR: Zrinjski - Čelik igrano u petak uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana