Поправни за Дрину и Борац

Д. Пашагић, Д. Гајић
Поправни за Дрину и Борац

Зворник - У српском дербију Премијер лиге у суботу од 17 часова у Зворнику снаге ће одмјерити Дрина и бањалучки Борац, а ову утакмицу оба клуба дочекују послије пораза у прошлом колу.

Зворничани су поражени на гостовању код Славије са 0:1, а идентичним резултатом Борац је доживио први неуспјех ове сезоне и то на свом терену у дуелу са Олимпиком.

Пораз у Источном Сарајеву био је четврти пораз Дрине у овој сезони, који их је приковао на посљедње мјесто, тако да су им у мечу са Борцем бодови неопходни, а додатни проблем је што сусрет дочекују доста ослабљени.

- Вода је дошла до грла. Пораз у Источном Сарајеву је болан, јер смо оштећени искључењем Драгомира Николића, који нам не може помоћи у овој утакмици. Нападач Александар Николић још издржава казну због искључења на утакмици са Рудар Приједором, а Александар Радовић је задобио повреду због које је отишао на прегледе у Београд. На утакмици са Славијом повреду је задобио и Марко Јакшић, па је и он неизвјестан. Једина охрабрујућа вијест је повратак у тим Огњена Шиника и Радована Васића. Нама су бодови неопходни, па ћемо учинити све да, иако ослабљени, дођемо до њих - рекао је тренер Дрине Владица Петровић.

Међу играчима влада мобилна атмосфера, а капитен Александар Кикић позива на опрез.

- Стање је доста драматично. Бодови одлазе нашом или туђом кривицом. Сада нам нема избора већ да заиграмо онако како најбоље знамо и савладамо Бањалучане, који нису тако опасни као претходних сезона. Позивам и навијаче да дођу у што већем броју, јер је ова утакмица пресудна за даљи ток првенства - рекао је Кикић.

Поред резултатске, клуб је и у финансијској кризи, играчима се дугују плате, управа ради у техничком мандату још од јула. Фудбалери су најавили да ће послије меча против Борца изаћи у јавност са захтјевима и проблемима са којим се сусрећу.

У Борцу желе да се искупе за кикс на свом терену у прошлом колу и надају се да могу до цијелог плијена у Зворнику.

- Не желимо са поразом да одемо на репрезентативну паузу. Дрина има своју рачуницу као и ми. Имамо два ремија у гостима ове сезоне и можда је сада вријеме да се вратимо са три бода. Анализирали смо противника и упознали смо се са њиховим квалитетима, али и манама - рекао је дефанзивац Борца Немања Видовић.

Кормилар Бањалучана Владо Јагодић неће моћи да рачуна на Милоша Кукића и Звездана Ђорђиловића, због повреда, три жута картона има Угљеша Радиновић, док је Ајдин Реџић још ровит, али би на терен могао послије репрезентативне паузе.

- У Зворнику желимо, ако је то могуће, да надокнадимо изгубљене бодове против Олимпика. Дрина је у тешкој ситуацији, доста су промијенили екипу и тренера. Очекујем борбу до посљедњег секунда и веома мотивисаног домаћина, којем је главни циљ опстанак у лиги. Наш адут у овом мечу је што домаћин није довољно уигран и то морамо да искористимо - рекао је Јагодић.

Нема понуде за Субића

У петак се појавила информација да је шампион Србије Партизан заинтересован за играча Борца Александра Субића, али су челници Бањалучана демантовали да је у клуб стигла било каква понуда од првака Србије.

Премијер лига

1. Зрињски 5        4        1        0        5:0     13

2. Слобода          5        3        1        1        5:3     10

3. Ш. Бријег        5        2        2        1        9:5     8

4. Челик     5        2        2        1        7:6     8

5. Славија  5        2        2        1        6:5     8

6. Радник   5        2        2        1        3:2     8

7. Сарајево 5        2        1        2        9:5     7

8. Рудар П.          5        2        1        2        7:7     7

9. Жељезничар    5        2        1        2        5:5     7

10. Борац   5        1        3        1        4:4     6

11. Травник         5        2        0        3        6:7     6

12. Олимпик        5        1        2        2        4:6     5

13. Младост        5        0        4        1        3:6     4

14. Витез    5        1        1        3        3:8     4

15. Вележ   5        0        3        2        3:5     3

16. Дрина   5        1        0        4        6:11   3

 

Остали парови

У осталим мечевима шестог кола Премијер лиге БиХ састају се: ТУЗЛА: Слобода - Витез (субота, 17 часова), ЗЕНИЦА: Младост - Жељезничар (недјеља, 17 часова), ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Вележ (недјеља, 19 часова), САРАЈЕВО: Олимпик - Радник (понедјељак, 17 часова) МОСТАР: Зрињски - Челик играно у петак увече.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана