Nemanja Matić pokazao da je fudbalska i ljudska veličina

Danijel Radujković
Nemanja Matić pokazao da je fudbalska i ljudska veličina

Rudo - Zvijezda Čelzija i srpske reprezentacije Nemanja Matić podigao je Rudo na noge pošto je došao u ovu malu opštinu i sa svojim prijateljima odigrao humanitarni meč protiv lokalnog tima na kojem su se prikupljala sredstava za nekadašnjeg golmana FK Rudo Strahinju Jojevića, koji je prije dvije godine imao saobraćajnu nesreću.

Iako je imao malo vremena za odmor od teške sezone, Matić je odvojio jedan dan da posjeti prijatelja iz Rudog i nekadašnjeg saigrača iz Jedinstva Ub Nemanju Bradonjića i pomogne u skupljanju sredstava za liječenje Jojevića. Tako je još jednom pokazao da nije uobražen, već da je uvijek spreman da pomogne. Direktor Javne ustanove za turizam i sport Rudo Vladimir Bradonjić istakao je da su prikupljena značajna sredstva, iako je ulaz na stadion "Mitar Mićo Mandić" bio slobodan.

- Bez obzira na to, svaki od 1.000 gledalaca dao je prilog, koliko ko je mogao. Došli su da pomognu, ali i da na djelu vide jednog od najboljih veznih fudbalera na svijetu - rekao je Bradonjić.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, ostaće upisano da su momci iz Rudog savladali ekipu "Matić i prijatelji" rezultatom 5:1.

- Matić je igrao 55 minuta. Dugo je trajao aplauz kada je napuštao teren, bila je i bakljada, a pripremili smo mu doček kakav zaslužuje. Obišao je prostorije našeg kluba koje su izgrađene po UEFA standardima, bio oduševljen i nije mogao da vjeruje da igramo u trećem rangu takmičenja Srpske. Pored utakmice, on je išao na vožnju brodom, oduševio se kanjonom i prirodom. Sve je trajalo tri sata, poslije toga samo išli na zajednički ručak. Bio je prezadovoljan svime. Čovjek je proputovao čitav svijet, ali oduševio se našim malim mjestom - kazao je Bradonjić.

Dolaskom u malu hercegovačku opštinu fudbaler Čelzija još jednom je pokazao o kakvom je čovjeku riječ jer je često pomagao ljude u svom rodnom mjestu Vrelo kod Obrenovca.

- Sigurno je tri-četiri sata proveo dijeleći autograme i slikajući se sa djecom. Ništa mu nije bilo teško, svaki zahtjev mališana odobravao je osmijehom. Dokazao je kakva je ljudska gromada. Takođe, obećao je dalju saradnju sa nama. Naš klub bi trebalo da ode u goste u Vrelo, gdje se on rodio - dodao je Bradonjić.

Sve bliži Junajtedu

Otkako je došao na klupu Mančester junajteda, portugalski trener Žoze Murinjo želi da iz Čelzija dovede Nemanju Matića, sa kojim je odlično sarađivao dok je vodio "plavce". Kako prenose mediji u Engleskoj, Murinjo je spreman da ponudi defanzivca Matea Darmijana u zamjenu za srpskog fudbalera i ne treba čuditi ako bi Matić naredne sezone obukao dres "crvenih đavola".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana