Немања Матић показао да је фудбалска и људска величина

Данијел Радујковић
Немања Матић показао да је фудбалска и људска величина

Рудо - Звијезда Челзија и српске репрезентације Немања Матић подигао је Рудо на ноге пошто је дошао у ову малу општину и са својим пријатељима одиграо хуманитарни меч против локалног тима на којем су се прикупљала средстава за некадашњег голмана ФК Рудо Страхињу Јојевића, који је прије двије године имао саобраћајну несрећу.

Иако је имао мало времена за одмор од тешке сезоне, Матић је одвојио један дан да посјети пријатеља из Рудог и некадашњег саиграча из Јединства Уб Немању Брадоњића и помогне у скупљању средстава за лијечење Јојевића. Тако је још једном показао да није уображен, већ да је увијек спреман да помогне. Директор Јавне установе за туризам и спорт Рудо Владимир Брадоњић истакао је да су прикупљена значајна средства, иако је улаз на стадион "Митар Мићо Мандић" био слободан.

- Без обзира на то, сваки од 1.000 гледалаца дао је прилог, колико ко је могао. Дошли су да помогну, али и да на дјелу виде једног од најбољих везних фудбалера на свијету - рекао је Брадоњић.

Иако резултат није био у првом плану, остаће уписано да су момци из Рудог савладали екипу "Матић и пријатељи" резултатом 5:1.

- Матић је играо 55 минута. Дуго је трајао аплауз када је напуштао терен, била је и бакљада, а припремили смо му дочек какав заслужује. Обишао је просторије нашег клуба које су изграђене по УЕФА стандардима, био одушевљен и није могао да вјерује да играмо у трећем рангу такмичења Српске. Поред утакмице, он је ишао на вожњу бродом, одушевио се кањоном и природом. Све је трајало три сата, послије тога само ишли на заједнички ручак. Био је презадовољан свиме. Човјек је пропутовао читав свијет, али одушевио се нашим малим мјестом - казао је Брадоњић.

Доласком у малу херцеговачку општину фудбалер Челзија још једном је показао о каквом је човјеку ријеч јер је често помагао људе у свом родном мјесту Врело код Обреновца.

- Сигурно је три-четири сата провео дијелећи аутограме и сликајући се са дјецом. Ништа му није било тешко, сваки захтјев малишана одобравао је осмијехом. Доказао је каква је људска громада. Такође, обећао је даљу сарадњу са нама. Наш клуб би требало да оде у госте у Врело, гдје се он родио - додао је Брадоњић.

Све ближи Јунајтеду

Откако је дошао на клупу Манчестер јунајтеда, португалски тренер Жозе Мурињо жели да из Челзија доведе Немању Матића, са којим је одлично сарађивао док је водио "плавце". Како преносе медији у Енглеској, Мурињо је спреман да понуди дефанзивца Матеа Дармијана у замјену за српског фудбалера и не треба чудити ако би Матић наредне сезоне обукао дрес "црвених ђавола".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана