Nemanja Krstić, novi član Igokee za Glas Srpske:Došao sam na poziv Lukajića

Milan Zubović
Nemanja Krstić, novi član Igokee za Glas Srpske:Došao sam na poziv Lukajića

Beograd - Novi član Igokee Nemanja Krstić izjavio je da je u redove aktuelnog šampiona BiH stigao na nagovor trenera Željka Lukajića.

- Glavni razlog mog dolaska je trener Lukajić sa kojim sam sarađivao u Hemofarmu kada sam igrao svoju prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji tokom 2011. i 2012. godine. Poznajem njegov sistem rada i verujem da neću imati problema oko uklapanja u ekipu te se radujem novoj saradnji - izjavio je Krstić za "Glas Srpske".

O ambicijama ekipe nije želio mnogo da govori pošto ekipa nije kompletirana.

- Još uvek ne znam kako će ekipa izgledati kada stigne još igrača. Čini mi se da će tim biti veoma mlad, a znam da trener Lukajić uvek traži maksimum na svakoj utakmici i treningu. Njegove ambicije su uvek iste i on se uvek bori za što više mesto na tabeli i ne želi da tavori pri dnu - rekao je Krstić.

U istom dana kada je Krstić potpisao saradnju ekipi iz Aleksandrovca pridružio se i centar Stefan Nastić, dok je Miloš Dimić ranije parafirao ugovor.

- Nastića ne poznajem dok sam sa Dimićem ovog leta trenirao u Železniku kada još nisam ni znao da ću doći u Igokeu. On je tu bio deo prošle sezone i pričao mi je da su uslovi odlični i da je sve na profesionalnom nivou - istakao je Krstić.

Od predstojeće sezone u Jadranskoj ligi neće biti mađarskih i bugarskih klubova Solnoka i Levskog,

- Iz godine u godinu raste kvalitet Jadranske lige bez obzira koji klubovi se takmičili. Ekipe koje će se takmičiti sigurno nisu zalutale i svaka od njih zaslužuje mesto. Nove ekipe doneće nešto novo i mislim da se neće osetiti izostanak Mađara i Bugara - naglasio je Krstić.

Kao glavne favorite za titulu istakao je prošlogodišnje finaliste regionalnog takmičenja.

- Meni je ABA liga jako uzbudljivo takmičenje i sigurno će tako biti i ove godine. Učesnici Evrolige Crvena zvezda i Partizan za sada se ističu kao favorit, a ko bi im mogao pomrsiti konce biće jasno kada se ostali timovi kompletiraju - kazao je Krstić.

Početak priprema Igokee zakazan je za 10. avgust dok će Krstić nekoliko dana ranije stići u Laktaše.

- Planiram da dođem oko 3. avgusta, da se smestim i adaptiram na nove uslove i kada krenu pripreme samo se posvetim treninzima. Igrao sam jednu prijateljsku utakmicu u Laktašima kao i jednu takmičarsku u ABA ligi i mnogo mi se svidela dvorana koja je napravljena po košarkaškim parametrima i sigurno je jedna od najlepših gde sam igrao - zaključio je Krstić.

Karijera

Krstić je rođen 2. marta 1993. godine u Kladovu i ugovor je potpisao na godinu. Može da igra na poziciji beka šutera ili niskog krila, a u redove šampiona BiH dolazi iz Mega Leksa za koji je igrao tokom posljednje tri sezone. Ranije je nosio dres Hemofarma, a bio je član srpske selekcije na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji na kojem su "orlovi" zauzeli sedmo mjesto i tako se kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo na kojem su iduće godine stigli do srebra. Bio je član i mladih selekcija Srbije i osvojio je srebra na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina i prvenstvu Evrope do 18 godina, dok je sa EP za košarkaše do 16 godina donio bronzano odličje. Prijavio se na NBA draft ove sezone, ali nije izabran.

Učinak u ABA prošle sezone

23 - utakmice

16 - minuta

4,4 - poena

1,8 - skokova

0,3 - asistencije

2,7 - indeks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana