Немања Крстић, нови члан Игокее за Глас Српске:Дошао сам на позив Лукајића

Милан Зубовић
Немања Крстић, нови члан Игокее за Глас Српске:Дошао сам на позив Лукајића

Београд - Нови члан Игокее Немања Крстић изјавио је да је у редове актуелног шампиона БиХ стигао на наговор тренера Жељка Лукајића.

- Главни разлог мог доласка је тренер Лукајић са којим сам сарађивао у Хемофарму када сам играо своју прву сезону у сениорској конкуренцији током 2011. и 2012. године. Познајем његов систем рада и верујем да нећу имати проблема око уклапања у екипу те се радујем новој сарадњи - изјавио је Крстић за "Глас Српске".

О амбицијама екипе није желио много да говори пошто екипа није комплетирана.

- Још увек не знам како ће екипа изгледати када стигне још играча. Чини ми се да ће тим бити веома млад, а знам да тренер Лукајић увек тражи максимум на свакој утакмици и тренингу. Његове амбиције су увек исте и он се увек бори за што више место на табели и не жели да тавори при дну - рекао је Крстић.

У истом дана када је Крстић потписао сарадњу екипи из Александровца придружио се и центар Стефан Настић, док је Милош Димић раније парафирао уговор.

- Настића не познајем док сам са Димићем овог лета тренирао у Железнику када још нисам ни знао да ћу доћи у Игокеу. Он је ту био део прошле сезоне и причао ми је да су услови одлични и да је све на професионалном нивоу - истакао је Крстић.

Од предстојеће сезоне у Јадранској лиги неће бити мађарских и бугарских клубова Солнока и Левског,

- Из године у годину расте квалитет Јадранске лиге без обзира који клубови се такмичили. Екипе које ће се такмичити сигурно нису залутале и свака од њих заслужује место. Нове екипе донеће нешто ново и мислим да се неће осетити изостанак Мађара и Бугара - нагласио је Крстић.

Као главне фаворите за титулу истакао је прошлогодишње финалисте регионалног такмичења.

- Мени је АБА лига јако узбудљиво такмичење и сигурно ће тако бити и ове године. Учесници Евролиге Црвена звезда и Партизан за сада се истичу као фаворит, а ко би им могао помрсити конце биће јасно када се остали тимови комплетирају - казао је Крстић.

Почетак припрема Игокее заказан је за 10. август док ће Крстић неколико дана раније стићи у Лакташе.

- Планирам да дођем око 3. августа, да се сместим и адаптирам на нове услове и када крену припреме само се посветим тренинзима. Играо сам једну пријатељску утакмицу у Лакташима као и једну такмичарску у АБА лиги и много ми се свидела дворана која је направљена по кошаркашким параметрима и сигурно је једна од најлепших где сам играо - закључио је Крстић.

Каријера

Крстић је рођен 2. марта 1993. године у Кладову и уговор је потписао на годину. Може да игра на позицији бека шутера или ниског крила, а у редове шампиона БиХ долази из Мега Лекса за који је играо током посљедње три сезоне. Раније је носио дрес Хемофарма, а био је члан српске селекције на Европском првенству 2013. године у Словенији на којем су "орлови" заузели седмо мјесто и тако се квалификовали за Свјетско првенство на којем су идуће године стигли до сребра. Био је члан и младих селекција Србије и освојио је сребра на Свјетском првенству за играче до 19 година и првенству Европе до 18 година, док је са ЕП за кошаркаше до 16 година донио бронзано одличје. Пријавио се на NBA драфт ове сезоне, али није изабран.

Учинак у АБА прошле сезоне

23 - утакмице

16 - минута

4,4 - поена

1,8 - скокова

0,3 - асистенције

2,7 - индекс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана