Na Gradskom stadionu u Bijeljini predstavljen novi trener: Milošević: Nema vremena za priču

Igor Stanišić
Na Gradskom stadionu u Bijeljini predstavljen novi trener: Milošević: Nema vremena za priču

Bijeljina - Nakon što je dosadašnji šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović preuzeo Željezničar, predsjednik Semberaca Mladen Krstajić dogovorio se o saradnji sa iskusnim srpskim stručnjakom Nebojšom Miloševićem.

On je juče i zvanično preuzeo posao potpisavši jednogodišnji ugovor sa Bijeljincima.

- Kada je usledio poziv predsednika Mladena Krstajića nijednog trenutka se nisam dvoumio i prihvatio sam se izazova. Pokušaću svojim stručnim znanjem i ljudskim sposobnostima da pomognem klubu i igračima da svi zajedno krenemo putem uspeha koji se očekuje od Radnika. Naravno, neće biti lako, ali nastojaćemo da budemo respektabilan klub na ovim prostorima. Za mene je velika prednost što je moj prethodnik Petrović, zajedno sa svojim saradnicima, zabeležio dve pobede, što je doprinelo da se Radnik nalazi u sredini tabele. Čeka nas mnogo posla, ali ono što mogu sa svoje strane da obećam je izuzetna ozbiljnost i posvećenost poslu. To ću tražiti i od svojih saradnika i od igrača sa kojima ću raditi - rekao je novi kormilar Radnika.

Krstajić ima izuzetno visoko mišljenje o Miloševiću, kojeg je praktično vidio na klupi Radnika u budućnosti.

- Doveli smo Miloševića, koji je inače bio moja ideja za budućnost. Nismo ishitreno pravili rez i doveli trenera, nego je on u mojoj glavi bio jedno i jedino rešenje koje sam imao. Samo je bilo pitanje da li se možemo dogovoriti i da li će Milošević prihvatiti moju ponudu i saradnju u Radniku. Na našu sreću, to se ostvarilo i ovim putem želim da mu zahvalim i izrazim zadovoljstvo što ćemo sarađivati u budućnosti - rekao je Krstajić.

Bijeljince već u subotu očekuje utakmica u šampionatu protiv Sarajeva.

- To je suviše kratak period kako bih se upoznao sa svim igračima i kako bih uvidio njihovu sposobnost pojedinačno. Takav je trenerski posao i neke ćemo stvari morati rješavati u hodu bez dodatne priče. Na svu sreću, poslije utakmice sa Sarajevom čeka nas mala pauza. Tada će neke stvari biti mnogo jasnije i tada ću svoju filozofiju igre pokušati što prije da prenesem na igrače - dodao je Milošević.

On je od januara radio kao pomoćni trener u kineskom prvoligašu Čančung Džataiju, a tokom dosadašnje karijere bio je pomoćnik Robertu Prosinečkom i Slaviši Stojanoviću u Crvenoj zvezdi. Kao šef stručnog štaba, imao je priliku da radi u BSK-u iz Borče i beogradskom Radu.

Petrović

Predsjedniku Radnika Mladenu Krstajiću još nije jasan način na koji je dosadašnji kormilar Slavko Petrović napustio Bijeljinu.

- Iskreno da vam kažem, po ko zna koji put, da sam bio iznenađen odlukom Petrovića da preuzme Željezničar. Posebno na način na koji je otišao, jer je moj odnos prema bivšem treneru bio krajnje prijateljski. Upravi kluba, kao i meni je drago da je otišao u veći i organizovaniji klub, što je dokaz da se u Radniku domaćinski i kvalitetno radi. Jedino mi je krivo što se Petrović nije javio lično meni dan-dva pre kako bismo mogli reagovati, nego nas je vest o njegovom odlasku zatekla - naglasio je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana